Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


8 januari 2005


Harderwijk - Auto ontvreemd na woninginbraak


In de nacht van donderdag op vrijdag (7/1) werd ingebroken in een woning aan de Thorbeckelaan in Harderwijk.ER werd een raampje geforceerd en in de woning werden o.a. de autosleutels en een portemonnee weggenomen. Vervolgens werd de personenauto die bij de woning stond meegenomen.
Het betreft een grijze Seat Toledo met het kenteken 39-DP-KH.


't Harde - Onder invloed

Een 40 jarige automobiliste uit 't Harde bleek vrijdagavond (7/1) bij een politiecontrole op de Blaauwsweg in 't Harde onder invloed van alcohol. Zij blies1,7 prom. Haar rijbewijs werd ingevorderd.


Elburg - Twee mannen ingesloten na autokraken


De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (8/1) twee jonge mannen van 17 en 20 jaar uit Almere aangehouden, nadat ze door een getuige op verdachte wijze waren gesignaleerd op de Weidevogellaan. Na politie onderzoek bleken in de buurt twee geparkeerde auto's te zijn opengebroken. De twee mannen waren de inzittende van een personenauto die tijdens het politieonderzoek vanaf de Weidevogellaan wegreden. Bij controle bleek er in de auto inbrekersgereedschappen te liggen. Beide mannen werden voor een nader onderzoek ingesloten.


Epe - drankrijder betrapt


Een 59 jarige automobilist uit Emst bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag (8/1) bij een controle op de Markt in Epe onder invloed van alcohol. Hij blies 1,5 prom. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


Hattem - Twee mannen ingesloten na vechtpartij Hattem


De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (8/1) twee mannen van 24 en 47 jaar uit Zwolle aangehouden nadat ze betrokken waren bij een vechtpartij op de Hessenweg in Hattem. Bij die vechtpartij raakten een 20 jarige jongen, een 42 jarige man en een 43 jarige vrouw gewond. De jongeman en de vrouw werden met enkele verwondingen in het Sophiaziekenhuis behandeld en inmiddels weer thuis. De Zwollenaren werden voor nader onderzoek ingesloten.


Ermelo - Veelpleger ingesloten na diefstal


Een 37 jarige man uit Harderwijk is vrijdagmiddag (7/1)aangehouden nadat hij in een winkel aan de Stationsstraat in Ermelo tubes tandpasta en busjes deodorant weggenomen zonder te betalen. De man bleek op de lijst van veelplegers voor te komen. Hij is ingesloten en wordt maandag (10/1) voorgeleid bij de officier van justitie in Zutphen en blijft vermoedelijk tot aan de rechtszitting ingesloten.


Harderwijk - drankrijder betrapt


Een 41 jarige automobilist bleek zaterdagnacht (8/1) bij een controle op de Deventerweg in Harderwijk onder invloed van alcohol. Hij blies 0,5 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.


Ermelo - drankrijder met ongeldig rijbewijs


Een 47 jarige automobiliste uit Harderwijk bleek zaterdagnacht (8/1) onder invloed van alcohol. Hij blies 1 prom. Zijn rijbewijs bleek sinds maart dit jaar niet meer geldig te zijn en werd ingevorderd. De politie maakt een proces-verbaal op



---- --