Digitale Gemeente Houten

Zandbergen bezorgd over stijging OZB in 2005

zaterdag 8 januari 2005 - Bron: Redactie SDGH

Raadslid Gerard Zandbergen heeft antwoord gehad van het college op zijn vragen betreffende de OZB-inkomsten van de gemeente.

Aan de hand van de antwoorden concludeert Zandbergen dat de OZB op woningen dit jaar in totaal met ruim 12% gaat stijgen. De stijging zit hem in tegenvallers wegens vrijstelling, kwijtschelding en leegstand (3 procent), inflatiecorrectie (1 procent) en de afschaffing van de zalmsnip (8 procent).
Omdat de gemeenterubriek van 15 december 2004 meldde als kop: "Geen lastenstijging OZB in 2005", vindt Zandbergen dat de inwoners van Houten niet volledig zijn geinformeerd.

,,Houten kent al zeer hoge gemeentelijke woonlasten. Wij bevinden ons op plaats zes van de provinciale ladder. Ik verwijs in dit verband naar de kop van het U.N. van zaterdag 8 januari waar staat dat bij veel gezinnen de rek eruit is'', aldus Zandbergen.

Hij merkt op dat de Houtenaren dit jaar een forse lastenverzwaring staat te wachten en dat de gemeente Houten opnieuw in financieel zwaar weer is terecht gekomen. ,,Wat hebben wij eigenlijk geleerd sinds de val van het college begin 2001? De tijden van VVD-wethouder Teeuwen lijken te zijn weergekeerd. Lastenverzwaring en begrotingstekorten. De begroting 2005 vertoont de komenden jaren alleen maar tekorten. Bij elkaar enkele miljoenen euro's. En dat voor een gemeente met een fors bovengemiddeld belastingniveau. Om moedeloos van te worden'', aldus Zandbergen in zijn brief aan burgemeester en wethouders.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).