Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 8 januari

* VIER VROUWEN AANGEHOUDEN TER ZAKE KLEDINGDIEFSTAL

ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Centrum heeft vrijdagmiddag op de Nieuwe Binnenweg vier vrouwen in de leeftijd van 24 tot 40 jaar en afkomstig uit Rosmalen en 's-Hertogenbosch aangehouden en een grote hoeveelheid kleding in beslag genomen. Surveillerende politiemensen zagen de vier vrouwen uit de kledingwinkel komen. Omdat zij een en ander niet vertrouwden gingen zij op onderzoek uit in de winkel. Daar bleek dat er, kennelijk nadat de verkoopster was afgeleid, kleding uit de winkel was verdwenen. De politiemensen gingen vervolgens de vrouwen achterna, die op een gegeven moment in een auto stapten. In de auto werd een grote hoeveelheid kleding aangetroffen, waarvan de vrouwen geen aankoopbewijs konden overleggen. Deze kleding bleek gestolen uit de winkel. De vrouwen bleken de kleding onder hun eigen rokken gedragen te hebben in zogenaamde dubbele onderschorten. In de kofferbak van de auto werd nog eens een hoeveelheid kleding aangetroffen. Waar deze vandaan komt is nog onduidelijk. De auto bleek voorzien van valse kentekenplaten en werd ook in beslag genomen. De vrouwen werden overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-West heeft vrijdagmiddag op de Mathenesserweg een 24-jarige man uit Frankrijk aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen. Politiemensen zagen mannen in een portiek verdovende middelen roken. Bij controle van mannen werd de 24-jarige op grond van de Opiumwet gefouilleerd. In zijn binnenzak bleek hij een vuurwapen te dragen. Het wapen is in beslag genomen. Een andere man, 22 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats was in het bezit van een zakje verdovende middelen. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.


* TWEE MANNEN GEWOND BIJ STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Bij een steekpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks twee uur op de Mathenesserweg zijn twee Rotterdammers, beiden 43-jaar oud, gewond geraakt. De twee mannen hadden ruzie gekregen in het trappenhuis van het pand aan de Mathenesserweg. De ruzie liep zodanig uit de hand dat er over een weer werd gestoken. De aanleiding voor de ruzie is nog onduidelijk. Eén van de mannen liep een steekwond in de buik, terwijl de ander in zijn arm werd geraakt. De man die in zijn buik was gestoken werd overgebracht van het St. Franciscus Gasthuis waar operatief moest worden ingegrepen. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze steekpartij.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft van vrijdagavond tot zaterdagmorgen vroeg in samenwerking met de Bereden Brigade, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat.
Er werden vier personen aangehouden onder andere ter zake van mishandeling en vernieling en 80 bekeuringen uitgeschreven voor diverse (verkeers)overtredingen.

Copyright © 2005 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer