TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-01-2005

Televisie
BANKGIRO LOTERIJ BANKGEHEIM
Uitzending vanaf zaterdag 8 januari 2005
Nederland 2 - 20.30 uur

MARC KLEIN ESSINK PRESENTEERT
BANKGIRO LOTERIJ BANKGEHEIM

Kennis, bluffen en tactiek: daar draait het om in het nieuwe 8-delige spelprogramma BANKGIRO LOTERIJ BANKGEHEIM dat de TROS vanaf zaterdag 8 januari uitzendt. Elke week maakt één van de vijf kandidaten kans op 50.000 euro. Alles draait om de vraag: wie van de kandidaten weet het bankgeheim te ontrafelen en dit zo goed mogelijk geheim te houden voor zijn tegenstanders?

In deze spannende spelshow, gepresenteerd door Marc Klein Essink, strijden vijf kandidaten in vijf vragenrondes om bankpasjes. De winnaar van elke ronde ontvangt een bankpasje en mag de bank binnengaan om één van de vijf kluizen te openen. Hoe meer rondes een kandidaat wint, hoe meer kennis hij opdoet van de inhoud van de kluizen. Maar lukt het de juiste kluis met de hoodprijs van 50.000 euro te openen? In het finalespel is het alles of niets!

Treft hij/zij de 50.000 euro in één van de kluizen aan, dan moet de kandidaat dit zo goed mogelijk geheim zien te houden. Na elk bankbezoek onderwerpt Marc Klein Essink de kandidaat aan een verhoor. Weet hij dan zijn geheim te bewaren en de andere kandidaten te misleiden? Ook al is een pokerface zo goed geoefend, het blijft een uiterst moeilijke taak in een volle studio, onder de felle studiolampen. Het publiek is de waarheidsmeter. Door middel van kastjes kunnen ze aangeven of ze de kandidaat geloven of niet. Marc confronteert de kandidaat met deze 'waarheidsscore'...

In het programma vindt tevens de wekelijkse trekking van de BankGiro Loterij plaats. En uiteraard spelen ook de goede doelen van de BankGiro Loterij een rol.