TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-01-2005

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 8 januari
Radio 2 - 16.00 uur

WINNAAR 1000 STERREN STRALEN
IN TROS MUZIEKCAFÉ

De eerste TROS MUZIEKCAFÉ van dit jaar gaat goed van start met een reeks bijzondere muzikale gasten.

Zo ontvangt presentator Hadassah de Boer de winnaar van het TROS-programma 1000 Sterren Stralen, Danny van Zoest. Op 26 december, tweede kerstdag, was de finale van 1000 Sterren Stralen te zien tijdens het kerstconcert van Frans Bauer in het Gelredome. In TROS MUZIEKCAFÉ laat Danny horen waarom hij de winnaar is geworden.

Achter de naam Leigh Blond gaat de Nederlandse muzikant Bert de Ruijter schuil. Zijn genre omvat echter geen Nederlandstalige liedjes, maar onvervalste blues, meeslepende ballads en rock 'n roll. Zijn laatste album kwam onlangs niet alleen in ons land uit, maar ligt ook elders in Europa en zelfs in Azië in de schappen. In TROS MUZIEKCAFÉ een uitgebreide kennismaking met Leigh Blond.

TROS MUZIEKCAFÉ ontvangt ook in 2005 veel nieuw talent in de studio. Zo ook in deze eerste uitzending. Deze zaterdag maakt singer-songwriter Sam haar opwachting. Deze Vlaamse dame woont tegenwoordig in Nederland en haar single 'She' wordt gebruikt in een commercial van een bekend vrouwenblad. Haar debuutalbum komt begin februari uit en in TROS MUZIEKCAFÉ geeft ze een voorproefje.

Prachtig en heel persoonlijk is het nieuwe album van Jan Tekstra. De zanger/tekstschrijver verbond zichzelf een tijdje aan de Friese band De Kast, maar daar kwam begin 2004 een einde aan. Jan gaat nu verder als soloartiest en zaterdag vertelt hij hier meer over.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl