NOS


Afscheid Van Moorsel uitgebreid bij de NOS 6-01-'05 Op 8 januari 2005 neemt wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel afscheid van de actieve wielersport tijdens de Zesdaagse van Rotterdam. Na 17 jaar hangt ze er letterlijk en figuurlijk haar fiets in de wilgen. De NOS besteedt hier uitgebreid aandacht aan op Nederland 2. In de reguliere uitzending van zaterdagavond van Studio Sport op 8 januari zijn beelden te zien van dit afscheid. Een uitgebreide samenvatting van deze afscheidsavond is te volgen in de zondagmiddaguitzending van Studio Sport op 9 januari.

Op de afscheidsavond in Ahoy zal in drie blokken worden teruggekeken op de loopbaan van de veelvoudig wereld- en Olympisch kampioene. Een van de hoogtepunten van deze avond is de achtervolgingswedstrijd voor gemengde koppels. Leontien Zijlaard-van Moorsel zal haar laatste meters fietsen aan de zijde van Erik Dekker. Michael Boogerd doet mee met Mirjam Melchers, Servais Knaven rijdt met Anouska van der Zee en Bart Brentjens vormt een koppel met Sissy van Alebeek.

Op deze avond worden veel gasten verwacht, onder wie diverse topartiesten en internationale topsporters. Een van de sprekers is Erika Terpstra, voorzitter van NOC*NSF. Aan het eind van de avond zal Leontiens fiets in de nok van het dak worden gehesen. Ze hangt dan na 17 jaar topsport haar fiets definitief in de wilgen.

Leontien Zijlaard-van Moorsel nam eigenlijk al op de Olympische Spelen in Athene afscheid van de wielersport. Ze deed dat met een gouden plak op de individuele tijdrit en brons op de individuele achtervolging op de baan.