Ingezonden persbericht


Nr. 9 - januari 2005

Expeditie Leeuwarden steunt Kids4azië

CD-presentatie 'Kids4azië' op Waagplein

Op zaterdag 8 januari om 13.30 vindt de cd-presentatie van de single 'Kids4azië' plaats op het Waagplein. Tijdens deze presentatie zullen zestig Friese kinderen hun single ten gehore brengen die is geschreven voor de slachtoffers van de ramp in Azië. Na afloop is de cd-single te koop voor maar 3 euro. De gehele opbrengst van de single gaat naar giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Vanaf begin volgende week is de cd-single verder te koop bij:


* verkooppunten en regiokantoren van de Leeuwarder Courant,
* V&D Leeuwarden,

* Trekpleisters Leeuwarden,

* Praktisch alle VVV winkels in Friesland,

* HEMA en Trekpleister in Harlingen,

* Barteld Boerma Makelaardij,

* Makelaardij Popma,

* Adema Gast Wierda Notarissen,

* Alle kantoren van Friesland Bank,

* Via de bon in de Leeuwarder Courant.

Daarnaast is de cd-single ook te koop via de website van de Stichting Kids4azië: www.kids4azie.nl. Behalve een Nederlandstalige versie, omvat de cd-single ook een Friestalige - en een karaokeversie.

Woensdag 5 januari is de single opgenomen in de studio van Omrop Fryslân. Het kinderkoor bestaat voor de helft uit het Gorredijkster kinderkoor Alles Kids. De andere helft bestaat uit kinderen van diverse Leeuwarder basisscholen. Het koor staat onder leiding van Meindert Bosklopper. Het Kids4azië-koor is gevraagd om donderdag 6 januari naar de tv-studio te komen bij de TV actie van de gezamenlijke omroepen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Hier zal Paul de Leeuw het kinderkoor ontvangen.

Initiatiefnemers van de actie zijn Koos Pot en Barteld Boerma in samenwerking met Clara Rullmann, die de muziek voor de cd-single schreef. De tekst van de single 'Kids4azië' is geschreven door Jelle Bangma. Peter van der Zwaag heeft het arrangement gemaakt. De kosten van Kids4azië worden volledig gedekt door diverse sponsoren uit Leeuwarden en omgeving.

Kom allemaal kijken bij de cd-presentatie van Kids4azië zaterdag 8 januari, of koop de cd-single vanaf maandag 10 januari in de vvv winkel !