Ingezonden persbericht


Dijkman Offset, KidsWeek en KidsWeek Junior aan de slag voor Hambantota op Sri Lanka.

Dijkman Offset, de drukker die wekelijks KidsWeek en KidsWeek Junior drukt, organiseert samen met KidsWeek en KidsWeek Junior een Vrijmarkt om geld op te halen voor Sri Lanka.

De BoekenVrijmarkt is specifiek bedoeld voor de jeugd en wordt op zaterdag 8 januari van 10.00 uur tot 14.00 uur georganiseerd in de hal van Dijkman Offset in Diemen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het project 'Hambantota' van Plan Nederland in Sri Lanka. Op de Vrijmarkt zijn alle kinderen die iets te verkopen hebben, waarvan de opbrengst bedoeld is voor het project, van harte welkom.

Op de BoekenVrijmarkt kunnen de bezoekers het drukken van de KidsWeek Kinderjurykrant* bijwonen, die in een oplage van 300.000 gedrukt wordt. Daarnaast zal KidsWeek op de vrijmarkt boeken verkopen, die in de Kinderjurykrant besproken worden en die door de diverse uitgevers ter beschikking zijn gesteld. Tevens worden de nieuwste edities van KidsWeek en KidsWeek Junior verkocht. Ook is er een Rad van Fortuin met leuke prijzen en kunnen kinderen samen een muurkrant maken. Alle opbrengsten gaan volledig naar het project van Plan Nederland.

Dijkman laat de persen 24 uur draaien voor Giro 555, daarnaast hebben de organisatoren een project van Plan Nederland geadopteerd. Met het geld dat met de Vrijmarkt wordt opgehaald willen de organisatoren de aanschaf van schoolspullen in het Hambantota-district realiseren. In eerste instantie gaat het om 20.000 setjes schoolboeken, pennen etc. Dit kost ongeveer E 45.000,-. Zo kunnen de kinderen weer snel naar school als de scholen open gaan. Te vaak wordt het opnieuw starten van onderwijs onderbelicht na rampen. Het spreekt de organisatoren aan dat een specifiek initiatief ondersteunt kan worden en dat de resultaten ook de komende maanden gevolgd kunnen worden als de publiciteit rond de ramp zal gaan afnemen.

Jongeren, die een kraam willen op deze Vrijmarkt wordt verzocht zich aan te melden via www.kidsweek.nl/vrijmarkt. Wees er snel bij want vol is vol. Dijkman Ofsett is gevestigd aan de Visseringweg 40 ,1112 AT in Diemen.

In bijgaand persbericht van Plan Nederland vindt u meer informatie over het project 'Hambantota' dat op Sri Lanka wordt uitgevoerd.

Voor meer informatie over deze actie kunt u contact opnemen met Daniella Rous op d.rous@kidsweek.nl of 020 63 53 291


* KidsWeek heeft in opdracht van Stichting CPNB de Kinderjurykrant gemaakt. In de Nederlandse Kinderjury kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar stemmen op hun favoriete boek uit 2004. In de Kinderjurykrant worden vijftig boeken van de tiplijst besproken. Via een bon in de krant of www.kinderjury.nl kunnen kinderen hun stem uitbrengen.

---- --