Ingezonden persbericht

Nationale Gebedsdag 2005 in Utrecht

UTRECHT, 20041220 -- DOORN/UTRECHT Op 8 januari 2005 vindt in Utrecht de Nationale Gebedsdag plaats, met als thema "Bidden spreekt vanzelf...". Christenen uit allerlei kerken kunnen elkaar daar ontmoeten om aan het begin van het nieuwe jaar voor hun stad, land en de wereld te bidden. De Gebedsdag vindt gelijktijdig ook plaats in zes andere steden. Voor kinderen wordt een speciaal programma georganiseerd, met het thema 'Bidden kun je leren'


Nationaal karakter
De Nationale Gebedsdag heeft een nationaal karakter; het thema en het tijdstip is in alle deelnemende steden gelijk en ook wordt er gebeden voor dezelfde nationale - en wereldwijde onderwerpen. Daarnaast is er in elke stad aandacht voor de specifieke noden van die stad of regio. Behalve in Utrecht vindt de Gebedsdag ook plaats in: Apeldoorn, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Rotterdam en Zwolle.

Vanzelfsprekend
Als thema is gekozen voor "Bidden spreekt vanzelf...", naar aanleiding van het gedeelte in het bijbelboek Lucas waar de Heer Jezus Zijn leerlingen onderwijs geeft over het gebed. "In het leven van Jezus was bidden iets vanzelfsprekends", zegt Gijs Lammerts van Bueren, lid van de werkgroep die het thema vaststelde. "Zijn voorbeeld zette Zijn discipelen aan tot de vraag: Heer, leer ons bidden. In ons leven is bidden vaak helemaal niet vanzelfsprekend. Hoe komt dat? Wat zijn onze blokkades en hoe kunnen we daarin iets veranderen?"

Jong en oud
De Nationale Gebedsdag duurt van 10.30 16.00 uur en vindt plaats in de Stefanuskerk, Sao Paulodreef 1, Utrecht-Overvecht. Naast een toespraak van ds. Peter Kos gaan de bezoekers veel samen zingen en bidden. Gelijktijdig wordt een gebedsdag voor kinderen (6 12 jaar) gehouden, op dezelfde locatie. De locatie van de Jongerengebedsdag is nog niet bekend. Kijk voor info op www.jongerengebedsdag.nl en www.kindergebedsdag.nl.

Week van Gebed
Na de Gebedsdag begint de internationale Week van Gebed van de Evangelische Alliantie (EA). Deze vindt plaats van 9-15 januari 2005 en heeft als thema "Afstemmen op God". De Week van Gebed kan ook in Utrecht worden gevolgd. De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30-21.00 uur, elke avond in een andere plaatselijke kerk. Ook in plaatsen rond Utrecht zullen gebedsbijeenkomsten georganiseerd worden tijdens de Week van Gebed. Let u daarvoor op de plaatselijke huis-aan-huis krant. Voor algemene info: www.weekvangebed.nl.

Organisatie
De Nationale Gebedsdag wordt georganiseerd door plaatselijke kerken, ondersteund door een groot aantal landelijke christelijke organisaties onder leiding van Agapè. Informatie over de Gebedsdag in Utrecht kunt u bellen met 030-2442886 of 030-6051500.

EINDE BERICHT




Ingezonden persbericht