Gemeente Lisse

29-12-2004 Inzamelen kerstbomen

Evenals vorig jaar zal de scouting (Shawanos, Graaf van Lynden en Lisser Kaninefaten) kerstbomen weer huis-aan-huis inzamelen. De scouting doet dat dit keer op zaterdag 8 januari 2005.

De leden van de scouting rijden deze dag met autos/aanhangers door de gemeente en halen de bomen op. Voor elke opgehaalde boom ontvangt de scouting van de gemeente 0,25. Het geld dat hiermee wordt verdiend, zal worden besteed aan allerlei activiteiten van de scouting. Door op deze manier de bomen in te zamelen, wordt voorkomen dat de bomen gaan zwerven over straat. De gemeente laat de ingezamelde bomen versnipperen, waarna de restanten worden gecomposteerd.

Wat moet u doen?
Voor u is het eenvoudig: op zaterdagmorgen 8 januari 2005 legt u uw kerstboom s morgens tussen 09.00 en 10.00 uur op de plaats waar u normaal uw afvalcontainer neerzet. Meer hoeft u niet te doen. De scouting haalt dan uw boom op.

Tips

Leg uw boom op tijd buiten: als u dat pas na 10.00 uur doet, kan het zijn dat de scouting al bij u langs is geweest.

Wilt u uw boom direct na de kerstdagen opruimen? Leg hem dan tijdelijk in uw tuin of schuur of op uw balkon, totdat de scouting langskomt om hem op te halen. U doet de scouting er een groot plezier mee aangezien elke opgehaalde boom hen 0,25 oplevert.

Ook bij de flats worden de bomen opgehaald. U kunt uw boom s morgens neerleggen bij de verzamelplaats van de afvalcontainers.

U kunt uw kerstboom natuurlijk ook zelf verkleinen en in de bruine container met gft-afval deponeren!

U voorkomt zwerfafval door mee te doen aan deze inzamelingsactie en tegelijkertijd doet u dit voor een goed doel. De scouting en de gemeente rekenen op uw medewerking. Bij voorbaat dank!