Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Fotoveiling voor slachtoffers zeebeving Azië

Werk van topfotografen te koop op www.fotoveilingazie.nl

Geld geven voor Azië in ruil voor een kunstwerk. Vanaf maandag 10 januari is dat mogelijk. Want dan kan iedereen op www.fotoveilingazie.nl foto's van bekende fotografen kopen. Voor een veiling via internet is gekozen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Topfotografen
Op de website veilingazie.nl kan men bieden op de foto's van tientallen Nederlandse professionele fotografen. Deze fotografen zijn onder meer actief in de mode, reclame en journalistiek. Bekende namen zijn: Erwin Olaf, Patricia Steur, Corbino, Morad Bouchakour, Martijn van de Griendt. Alle deelnemende fotografen hebben hun werk belangeloos ter beschikking gesteld. Er worden uiteenlopende foto's aangeboden. In zwart/wit en in kleur. En alle populaire genres zijn vertegenwoordigd, waaronder portretten, landschappen, stillevens en reisfoto's.

Internetveiling
Alle foto's staan afgebeeld op de site www.fotoveilingazie.nl. Bezoekers kunnen een bod doen op deze foto's. De feitelijke veiling van de foto's en de afhandeling verloopt via de site van eBay, die ook speciale aandacht besteedt aan de veiling. Bezoekers die op www.veilingazie.nl een bepaald werk willen aankopen, worden doorgelinkt naar www.ebay.nl. Zo wordt gezorgd voor een eerlijke veiling en een veilige afhandeling van alle transacties. Elke foto blijft een vast aantal dagen op de site ter veiling, na verkoop wordt de site vernieuwd met nieuwe foto's. Elke foto wordt dus maar één keer geveild. De laatste afslag is op vrijdag 11 februari 2005.

Giro 555
Al het geld dat via deze fotoveiling wordt opgehaald zal worden overhandigd aan de Samenwerkende Hulporganisaties (Giro 555).
Dit initiatief wordt ondersteund door verschillende belangrijke Nederlandse organisaties op het gebied van fotografie, waaronder Fotografenfederatie , PANL, fotomuseum Foam, Nederlands Foto Museum. Diverse bedrijven verlenen tevens belangeloos hun medewerking om deze actie tot stand te brengen.

Fotografie
Voor fotografie is gekozen omdat dit een toegankelijke kunstvorm is. Steeds meer mensen in Nederland kopen foto's om hiermee een verzameling aan te leggen. Maar er is ook een link met de zeeramp in Azië. Foto's van professionele fotografen en van amateurs hebben onze ogen geopend voor alle verschrikkingen op de Aziatische kusten en zijn daarvan blijvende getuigen.