Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht 10-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Teveel op

SOEST De politie heeft op zondag 9 januari een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 20.30 uur controleerden politiemensen op de Weegbreestraat een 44-jarige automobilist uit Soest. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Tevens bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs was en dat de auto niet verzekerd en niet apk gekeurd was. De Soester werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 550 ug/l, 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersagressie

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zondag 9 januari werd een automobilist door een andere automobilist mishandeld.

Rond 16.45 uur reed een 30-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg over de Groen van Prinsterensingel achter een auto. Hij vond dat de betrokken automobilist te zacht reed en haalde hem ondanks een doorgetrokken streep in. De ander kon dat kennelijk niet op prijs stellen en probeerde door gas te geven te voorkomen dat hij werd ingehaald. Ondanks dat lukte het de Bunschoter toch voor de andere auto te komen en hij reed door naar het Enkhuizer zand. De ander bleef hem volgen.

De 30-jarige automobilist stopte op het Enkhuizer zand, waarna de andere automobilist direct naar zijn auto liep. De Bunschoter kreeg twee vuistslagen in zijn gezicht, waarna de verdachte wegreed.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat de verdachte een 32-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg was. Aanvankelijk werd hij niet in zijn woning aangetroffen, maar om 20.40 uur kon hij alsnog in zijn woning worden aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Paard door trein aangereden

BAARN Op zondag 9 januari raakte een paard gewond bij een aanrijding met een trein.

Rond 13.30 uur reed een 33-jarige vrouw uit Baarn met een paard over de Hilversumsestraatweg. Doordat het paard van een overstekend ree schrok, begon het dier te steigeren en werd de amazone afgeworpen. Het paard liep weg en op de spoorwegovergang op de Ravensteinselaan draaide het dier meerdere malen, kennelijk omdat zij twee andere ruiters zag naderen. Op dat moment naderde een sneltrein uit de richting van Hilversum en het paard werd door de treeplank van trein geraakt. Het edele dier liep een diepe vleeswond aan haar linkerbil op. De machinist bracht de trein tot stilstand. Daarna bleek dat de trein geen schade had opgelopen.

Een dierenarts kwam ter plaatse en het gewonde dier is met een paardentrailer meegenomen.