Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


10 JANUARI 2005


Putten - Politie neemt quad in beslag.

De politie heeft op zondagmiddag (09-01) een quad in beslag genomen. Door een BOA (bijzonder opsporingsambtenaar) was geconstateerd, dat een 32-jarige man uit Garderen met het voertuig op de Arnhemse Karweg reed. Bij controle bleek het voertuig niet op naam te staan van de eigenaar en niet verzekerd te zijn. Daarnaast droeg de bestuurder geen helm en bleek de quad als geschorst genoteerd te staan bij de RDW. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien.


Ermelo - Gestolen auto na achtervolging terecht.
In verband met een alcoholcontrole gaf de politie op maandag (10-01) rond 01.15 uur een stopteken aan een automobilist op de Looweg. De bestuurder ging er meteen met een grote snelheid vandoor. Na een korte achtervolging, werden de auto en een 20 jarige passagiere aangetroffen. De bestuurder was te voet verdwenen. Omdat de auto op zondag (09-01) bleek te zijn gestolen bij een bedrijf in Harderwijk, werd de 20 jarige passagiere afkomstig uit Ermelo aangehouden. De politie is een onderzoek gestart.


Harderwijk - Verkeersongeval.

Een 57-jarige automobiliste uit Amsterdam verloor op zondagavond (09-01) de macht over het stuur. De vrouw had last van haar oog en belandde daardoor met haar auto in de rechterberm naast de vluchtstrook. Bij de stuurcorrectie die hierop volgde, lukte het om de auto weer op de rijbaan te krijgen maar het voertuig draaide wel een halve slag. Ze botste tegen de vangrail in de middenberm en kwam achterstevoren tot stilstand op de linker rijstrook. Een juist passerende automobilist kon haar nog maar net ontwijken. .De auto raakte fors beschadigd aan de rechterzijde. Niemand raakte gewond.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --