Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


10 januari 2005


Eerbeek - preventieve controle politie.

Ivm de aanpak van de vele auto-inbraken heeft de politie in Eerbeek de afgelopen periode auto's gecontroleerd op grote parkeerplaatsen in de wijken en nabij winkels.


Doe was om vast te stellen of de auto's goed waren afgesloten of om te kijken of er geen waardevolle spullen in lagen. Het resultaat van die controles was verontrustend.
Op 15 december 2004 werden er 100 auto's gecontroleerd waarvan 10 auto's niet afgesloten bleken.
Op 29 december 2004 werden 52 auto's gecontroleerd waarvan 1 niet op slot bleek en in 44 auto's lagen waardevolle goederen.
Op 4 januari 2005 werden er 83 auto's gecontroleerd waarvan in 14 nog "buit" lag.
Op 5 januari 2005 werden er 50 auto's gecontroleerd waarvan in 17 nog "buit" lag.


Ten slotte werden er op 7 januari 2005 een 55-tal geparkeerde auto's bij een horecazaak gecontroleerd waarvan 1 auto bleek onafgesloten en in 24 lag nog "buit".
De beheerder van de horecagelegenheid werd hierop attent gemaakt.
De controles gaan gewoon door maar de politie blijft de autobezitters waarschuwen geen waardevolle goederen in de auto achter te laten om zo auto-inbraken te voorkomen.


Zutphen - alsnog aangehouden voor aanrijding


Een 19-jarige jongeman uit Eefde is zaterdagavond aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Agenten controleerden naar aanleiding van klachten over een crossende auto rond 19.30 uur op de parkeerplaats van het zwembad in Gorssel een 19-jarige jongen uit Eefde. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en kreeg hiervoor een bekeuring. Kort daarop kregen de agenten de melding, dat de bewuste auto ook betrokken zou zijn geweest bij een opzettelijke aanrijding op de Overweg in Zutphen. Hier zou de bestuurder tegen de gesloten overwegbomen zijn gereden, dit kennelijk uit ergernis, dat ze langere tijd gesloten waren. Een 19-jarige plaatsgenoot bekende de auto e hebben bestuurd en gaf zijn daad toe. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. En hij gaf aan de schade te willen regelen.


Hall - Diefstal tas tijdens receptie.

Op vrijdag (07-01) werd er tussen 14.30-16.30 uur een tas ontvreemd uit een horeca-
zaak aan de Dorpsstraat. Een 69-jarige inwoonster van Loenen bezocht een receptie en miste na enige tijd haar zwartleren tas, inhoudende een donkerrode portemonnee met geld. Bij aantreffen van eerdergenoemde goederen wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.


Zutphen - Drankrijdster betrapt.

Een 32-jarige automobiliste uit Zutphen bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op maandag (10-01) rond 01.45 uur op de Spittaalstraat. De vrouw blies een promillage van 1,2. Ze kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Zutphen - Inbraak bedrijf.

Tussen vrijdagmiddag (07-01) en zondagmiddag (09-01) werd er ingebroken in een bedrijf aan het Hogestraatje. De inbreker verschafte zich de toegang door het vernielen van een ruit. Ontvreemd werd een Citrex netwerkkast, die vermoedelijk door de raamopening naar buiten werd getrokken.


Zutphen - Inbraak gemeentehuis.

Op zondagavond (09-01) werd er ingebroken in het gemeentehuis aan het 's-Gravenhof.
De dief verschafte zich de toegang door een ruit in te gooien met een steen. Ontvreemd werd een flat screen. Ook hier werd de buit via de raamopening naar buiten getrokken.


Epe - Inbraak horecazaak.

Op maandag (10-01) werd er rond 04.00 uur ingebroken in een horecazaak aan de Deventerweg. De dader forceerde het slot van de buitendeur. Bij een binnendeur werd het ruitje verwijderd. Ontvreemd werd oa een onbekend geldbedrag uit de gokkasten.


Twello - bromfietser onderuit met drank op

Kreeg de politie zondagavond (9/1) omstreeks 22.10 uur een melding, dat een man op de Molenstraat met zijn bromfiets onderuit was gegaan. Agenten die naar de opgegeven plek gingen kwamen al snel tot de mogelijke oorzaak: Drank.
De 36-jarige bestuurder uit Apeldoorn werd meegenomen naar het politiebureau en weigerde iedere medewerking aan een ademanalyse. Hij krijgt een proces-verbaal en werd later door een familielid nvan het politiebureau opgehaald.


EINDE BERICHTEN.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --