Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

EXCLUSIEVE BOEKINGEN VOOR SURINAMES NIEUWSTE NATURE RESORT VIA ACCESS SURINAME TRAVEL

EXCLUSIVITEIT & LUXE IN HET ONGEREPTE AMAZONEGEBIED: KABALEBO NATURE RESORT HOTEL

In mid-West Suriname, temidden van het prachtige, ongerepte en onbewoonde Amazonegebied, bevindt zich Suriname's nieuwste en meest exclusieve accommodatie: het Kabalebo Nature Resort Hotel. De destination management company Access Suriname Travel heeft speciale tourprogramma's ontwikkeld die volledig zijn afgestemd op de potentie van het Kabalebogebied zoals 'sportfishing, birdwatching, animal spotting, soul searching en hiking'.

Kabalebo gebied; paradijs voor natuurliefhebbers
Het gebied waar dit prachtige nature resort hotel zich bevindt is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het Kabalebogebied is geheel onbewoond. De enige bewoners zijn ondermeer herten, pingo's en pakira's (bosvarkens), een groot aantal tapirs en wilde katten waaronder jaguars. Bijzonder is dat de kans deze dieren in het wild te zien zeer groot is. Ook het aantal vissen waaronder anjoemara's en red tale catfishes is hier uitzonderlijk groot. Vissers hebben hier een gegarandeerde vangst! De bloemen, planten en bomen zorgen voor een bijzonder gevarieerde natuur. Het prachtige Misty Mountain (circa 500 m hoog) dat pal tegenover het nature resort hotel gelegen is, de heldere rivier, de stilte en puurheid geven dit gebied een onmiskenbaar karakter dat nergens anders in Suriname te vinden is. De stilte wordt slechts onderbroken door het geluid van de vele vogels. Groene ibissen, 'witnek" aalschovers, harpij arenden, verschillende ijsvogels, kolibri's, vele papegaaien, kleurrijke ara soorten en vele andere vogelsoorten komen hier veelvuldig voor.

Kabalebo Nature Resort
Het Kabalebo Nature Resort Hotel, dat naast de 'airstrip' gelegen is, telt tien twin-bedded hotelkamers met airconditioning. Alle hotelkamers zijn uitgerust met een eigen badkamer bestaand uit een wastafel, toilet en douche met warm en koud water. Rondom de kamers is een breed balkon met grote tafels en comfortabele stoelen. Het hotel biedt een all inclusive maaltijdenservice en een goed uitgeruste bar. Door de mate van comfort is het Kabalebo Nature Resort Hotel toegankelijk

voor iedereen, ook voor een langer verblijf. Het resort kan alleen bereikt worden per binnenlandse vlucht van circa 75 minuten.

Initiatiefnemer van dit project is Karel Dawson. In 1986 maakte hij voor het eerst kennis met het Kabalebogebied dat destijds een onuitwisbare indruk op hem maakte en nu nog steeds maakt. Om deze schoonheid met anderen te kunnen delen heeft Karel Dawson besloten er een hotel te bouwen, dat op 11 december door minister Guno Castelen van Transport Communicatie en Toerisme werd geopend.

Lodges op de bergtop en aan de rivier
Momenteel worden er een aantal lodges gebouwd, zowel langs de rivier als op de bergtop. Deze comfortabele cabins zijn uitermate geschikt voor de echte natuurliefhebbers die zich volledig willen vereenzelvigen met de harmonie van ongerepte natuur. Verder komt er de mogelijkheid voor gasten door deze maagdelijke natuur te roeien naar de jungle lodges. Kabalebo Nature Resort zal ook onderzoekers en studenten accommoderen ten einde de beschikking te krijgen over zo veel mogelijke informatie wat betreft fauna, flora en geologie. Deze informatie zal de beleving van het gebied verder verhogen en gebruikt worden in diverse tourprogramma's.

Catch & Release sportvisserij
Uniek voor Suriname geldt hier 'catch and release' sportvisserij, waarbij gevangen vissen voorzichtig van de haak worden losgehaald en weer losgelaten. In het natuurpark is het verboden om te jagen en te verzamelen. Op deze wijze blijft de oorspronkelijke staat van het gebied zo goed mogelijk behouden. Ieder jaar zal de 'Kabalebo Catch & Release Trophee' uitgereikt worden aan de sportvisser die desbetreffend jaar de grootste vis heeft gevangen.

RESERVERINGEN EN INFO VIA:
Access Suriname Travel, de destination management company, is gevestigd in Paramaribo. Deze incoming touroperator verzorgt survivals en op maat gemaakte tours naar alle bestemmingen in Suriname zoals naar Kabalebo Nature Resort. Dit gebeurt o.a. in samenwerking met hotels, autoverhuurbedrijven en vliegmaatschappijen. Voor uitgebreide informatie zie www.surinametravel.com of mail naar info@surinametravel.com of mail naar suriname@usp.nl



Ingezonden persbericht