Gemeente Arnhem

Onderhoud aan voegovergangen Eldenseweg

Op maandag 10 januari 2005 start de firma Koop Holding Europe b.v. in opdracht van de gemeente Arnhem met het vervangen van de voegovergangen in de Eldenseweg. De werkzaamheden worden in gedeelten uitgevoerd en duren zeker vier weken. In de eerste weken is op iedere weghelft maar één rijstrook beschikbaar.
De Eldenseweg is een soort brug die over de Groene rivier loopt. De weg staat op pijlers en bestaat uit betonplaten. De betonplaten zijn met elkaar verbonden door middel van voegovergangen. Deze voegovergangen zijn aan vervanging toe. Tijdens de werkzaamheden worden de oude voegen schoongemaakt, gestraald en opnieuw geschilderd. Daarna wordt in de voegen een rubberen profiel gezet.

Het werk aan de voegovergangen wordt in gedeelten uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden wordt op iedere weghelft een rijstrook afgesloten. De andere rijstroken blijven open voor het verkeer. Dat geldt zowel voor het verkeer dat de stad uitgaat als dat voor het verkeer dat de stad ingaat.
Ditzelfde geldt voor de busbanen. Ook hier wordt telkens maar één busbaan afgesloten. Er blijft dus voor de bussen altijd een rijstrook begaanbaar.

Arnhem, 10 januari 2005