Oudste feest internetsite verkocht

AMERSFOORT/REEUWIJK, 20050110 -- Retailpromotie heeft met ICT-dienstverlener Key Information overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van VanHarte Uitgeverij BV. Met de overname van Vanharte.nl krijgt Retailpromotie naast Kadofeest.nl een tweede grote consumentenportal in handen.


VanHarte.nl is dé feestsite van Nederland met tal van tips en wetenswaardigheden en een actief forum. Van Harte is in 1998 opgericht en heeft een grote bekendheid onder haar doelgroep met meer dan 20.000 unieke bezoekers per dag. Met de overname van VanHarte.nl, welke gedeeltelijk contant zal worden betaald en die voor een ander deel in 2007 uit het resultaat zal worden voldaan, beoogt de directie van Retailpromotie een platform te creëren waarop de consument alle informatie kan vinden rond feesten, partijen en cadeaus. Retailpromotie is voornemens om aanzienlijk te gaan investeren in de site en deze ondermeer te gaan voorzien van functionaliteiten zoals een intelligente kadozoeker, een feestdagenplanner en een E-cards service.

VanHarte.nl zal als zelfstandige site blijven voortbestaan, met behoud van het unieke karakter en de grote hoeveelheid content. De site zal worden geactualiseerd en in de loop van 2005 worden voorzien van een nieuwe look.


Retailpromotie BV

Retailpromotie is een Nieuw Media Uitgeverij annex reclamebureau dat is gespecialiseerd in nieuwe reclameconcepten waarmee de marketinginspanningen van individuele retailers worden gebundeld. Retailpromotie introduceert interactieve reclame en maakt reclame-uitingen, die anders alleen beschikbaar zijn voor het groot winkelbedrijf, nu ook betaalbaar voor de zelfstandige winkelier. Een voorbeeld van een dergelijk concept is de consumentenportal Kadofeest.nl. Hier krijgen consumenten cadeautips die te koop zijn bij winkels in hun eigen buurt. Met Kadofeest.nl beoogt Retailpromotie tevens de pluriformiteit van het winkelaanbod in de stadscentra te bevorderen.


Key Information BV

Key Information is actief op het gebied van zakelijke dienstverlening en exploiteert o.a. business-to-business marktplaatsen op internet voor ondermeer financiële en ICT-detacheringsmarkten. (zie www.keyinformation.nl, www.keycontracts.nl en www.itproject.nl). Een recent project van Key Information is de portal OnzeVeemarkt.nl. OnzeVeemarkt.nl werkt samen met Agroportal en biedt ondersteuning bij de aan- en verkoop van rundvee via het internet. Met de verkoop van de consumentenportal Vanharte.nl wil Key Information zich richten op haar core-business: b-to-b portals en consultancy op het gebied van Business Development.