Ingezonden persbericht


Vakantieparken Ardenne & Gaume uit de Belgische Ardennen op Vakantiebeurs Utrecht

Voorschoten, 4 januari 2005

Graag attenderen wij u er op dat de Vakantieparken Ardenne & Gaume uit de Belgische Ardennen zich ook dit jaar weer op de Vakantiebeurs in Utrecht zullen presenteren.

Het is voor u zeker van belang om op de vakdag 11 januari 2005 stand C006 en C075 in

hal 11 te bezoeken.

U kunt de mensen van Ardenne & Gaume Vakanties ook om 16.00 uur ontmoeten bij de traditionele ontvangst van het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel in stand D077 in hal 11.

Zoals u wellicht bekend is, profileert de groep Ardenne & Gaume zich duidelijk als

kwaliteitsparken onder Nederlandse leiding en hebben zij zich ontwikkeld tot vakantieparken die van alle gemakken voorzien zijn. Naast het aanbod van goede faciliteiten en uiteenlopende recreatie- en buitensportactiviteiten ligt de uitbreiding van de verhuurmogelijkheden hieraan ten grondslag. Door de verhuuraccommodaties, variërend van compleet ingerichte bungalowtenten, stacaravans, bungalows en kampeerbungalows

tot chalets is de doelgroep van Ardenne & Gaume Vakanties veel breder geworden.

Ardenne & Gaume is tevreden over het seizoen 2004 waarin het aantal overnachtingen door capaciteitsuitbreiding en boekingen via internet toenam met 22 %.

Opvallend is dat steeds meer mensen door het gemak van internet hun vakantie rechtstreeks bij de vakantieparken reserveren.

Nieuws seizoen 2005

Uitbreiding van het aantal vakantieparken met camping en chaletpark Petite Suisse in Dochamps.

Deze camping, die op enkele kilometers afstand van het dorpje La Roche ligt, werd in 2004 overgenomen door de eigenaren van Parc La Clusure in Bure. Ook deze camping profileert zich onder de paraplu van de Vakantieparken Ardenne & Gaume en is dan ook in de eerder aan u gezonden brochure te vinden.


- 2 -

Na de overname is er hard gewerkt om dit vakantiepark kwalitatief op het niveau van de overige groepspartners te brengen. De werkzaamheden bestonden onder ander uit vernieuwing van het zwembad, de technische voorzieningen en het terras rond het bassin, vernieuwing van het sanitairgebouw, van de waterzuivering- en drinkwaterinstallatie.

Ook dit jaar zal aan een verdere upgrading van het park worden gewerkt met zo min mogelijk overlast voor de gasten.

Gastheer en ­vrouw van deze camping zijn Jeroen Knip en Ellen Bergholtz.

Vakantiepark Parc La Clusure in Bure (Tellin) met de eigenaren Jan en Nympha Jehee.

(In 1993 vormde dit park de basis voor Ardenne & Gaume).

Aan het eind van 2004 werd Parc La Clusure door de gebruikers van Camping cheques uitgeroepen tot 'Topcamping'. Met een score van 4,5 op 5 is dit vakantiepark één van de 29

van de 450 Camping-cheque-campings die dit predikaat in 2005 mogen voeren.

De sanitairvoorzieningen zullen worden verbeterd en uitgebreid met een nieuw gebouw van 300 m². Het gebouw, dat van de ANWB een vijfsterrenbeoordeling zal krijgen, wordt uitgerust met kindersanitair en sanitair voor mindervaliden. Daarnaast worden de recreatievoorzieningen uitgebreid met een overdekte recreatieruimte.

Voor 2005 heeft Parc la Clusure in Easy Camp ee nieuwe partner gevonden. Bovendien

wordt de samenwerking met Vacanceselect uitgebreid door participatie in de kwaliteits-verhuurformule 'Charme & Quality'. Deze unieke formule combineert de gezelligheid en charme van de midden in de natuur gelegen camping met de luxe van een Charme & Quality accommodatie. Deze, door Charme & Quality ontworpen stacaravans, staan op campings die zorgvuldig zijn geselecteerd op rust, ruimte, goede faciliteiten en hun natuurlijke ligging direct aan het water.

Dit vakantiepark richt zich buiten het hoogseizoen sterk op de doelgroep 50+; de actieve senior. Naast vele activiteiten, die met name voor de actieve senioren worden ontwikkeld, zoals bridge- en jeu de bouletoernooien, kan Parc la Clusure nu ook elektrisch aangedreven fietsen aanbieden om de steilere hellingen te bedwingen. Dit is een unieke manier om de mooie Belgische Ardennen over door de gemeenten uitgezette routes te ontdekken. Vanzelfsprekend is er ook een mogelijkheid om prachtige wandel- en mountainbiketochten te maken.


- 3 ­

Vakantiepark De Chênefleur in Tintigny met de eigenaren Fred en Marianne Lemmers.

In 2004 werden het internetcafé en de renovatie van het zwembad voltooid. Naar verwachting zal in 2005 ­ uitgaande van de goedkeuring van de officiële instanties ­ kunnen worden gestart met de verbouwing van één van de twee sanitairgebouwen. Het gebouw zal een dubbele capaciteit krijgen.

Het aantal plaatsen wordt het komende seizoen uitgebreid tot 254 inclusief vele verhuureenheden.

Ten slotte zal er flink geïnvesteerd worden in verbetering van de milieuvoorzieningen.

Vakantiepark Colline de Rabais in Virton met de eigenaren Peter en Margreet Karthaus.

Voor het komend seizoen staat een verder upgrading van het park op het programma. De sanitaire voorzieningen zullen worden verfraaid en uitgebreid, het winkelassortiment wordt groter en het restaurant en de bar krijgen een facelift.

Vakantiepark Spa d'Or in Sart-lez-Spa met de eigenaren Rob Linnemann en Anja Heemskerk

Dit vakantiepark bouwde in het afgelopen seizoen een verwarmd zwembad en voegde zesentwintig stacaravans voor de verhuur toe.

Deze winter zal het sanitairgebouw volledig worden gerenoveerd en zullen de recreatieve voorzieningen voor het komende seizoen verder worden uitgebreid, of vernieuwd.

Namens de leden van Ardenne & Gaume graag tot ziens in Utrecht op 11 januari aanstaande, de vakdag van de Vakantiebeurs.

Met vriendelijke groet,

Peter Wijnen

Extern pr adviseur

T 071 5764985

E pewe@euronet.nl