PERSBERICHT - 2004-11-19

CRT Lorraine en Maison de la France organiseren receptenwedstrijd

Wie maakt de lekkerste Quiche Lorraine

Het Comité Regional du Tourisme Lorraine organiseert in samenwerking met Maison de la France een receptenwedstrijd voor de bekendste hartige taart ter wereld, de Quiche Lorraine. Dit initiatief komt voort uit de verkiezing van de Lorraine als gastregio op het Frankrijk-paviljoen tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht van 11 tot en met 16 januari 2005.

De wedstrijd
Deelnemers dienen een eigen, persoonlijk recept insturen van een variant op de Quiche Lorraine. Voorwaarde is, dat in de vulling tenminste één van de drie oorspronkelijke ingrediënten (te weten eieren, spek en crème fraiche) wordt gebruikt. Verder kan iedereen zijn fantasie de vrije loop laten. Wat de deelnemer wil toevoegen is aan hem of haar. Voorts moet het een recept zijn voor 4 personen. Elk ingezonden recept moet vrij van rechten zijn (en deelnemers kunnen geen rechten aan hun inzending ontlenen). Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

De recepten moeten voor 10 december 2004 binnen zijn bij de wedstrijdorganisatie: CRT Lorraine, p/a CommuniGate, Zwaardstraat 16, 2584 TX Den Haag. Alle recepten worden beoordeeld door een juryteam uit de Lorraine, bestaande uit koks onder leiding van Philippe Giorgi, chefkok en tevens voorzitter van Logis de France in de Lorraine.

De winnaar
De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 11 januari 2005 tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht. De jury zal de vijf beste recepten nomineren. Deze genomineerden worden begin januari geïnformeerd en uitgenodigd om naar de prijsuitreiking te komen.

De winnaar van de wedstrijd krijgt een 4-daagse reis voor 2 personen naar de Lorraine, bestaande uit overnachtingen in één van de sfeervolle hotels in de Lorraine, maaltijden en excursies. De invulling is in overleg (sportief, cultureel, gastronomisch of wellness).

De winnaar kan zijn arrangement kiezen uit de brochure Even weg naar Lorraine (foto). De vier overige genomineerden krijgen een gastronomische mand met heerlijke streekproducten uit de Lorraine. De winnende quiche is tijdens de Vakantiebeurs tevens te proeven in het restaurant op het Frankrijk-paviljoen.

Noot voor de redactie,