PERSBERICHT - 2004-12-27

Zomerfestival Dubrovnik, speciale brochure voor Oostenrijk

Veel nieuwe muziekreizen in Hannickbrochure 2005

De nieuwe reisbrochure van Hannick Reizen is uit. Hannick Reizen is in Nederland de grootste aanbieder op het gebied van muziekreizen. In deze brochure staan meer dan 50 vlieg- en busreizen. Hannick Reizen biedt zowel geheel verzorgde groepsreizen als individuele muziekreizen aan.

Nieuwe bestemmingen
In de brochure staan opnieuw een aantal nieuwe en verrassende bestemmingen. Zo organiseert Hannick Reizen voor het eerst een reis naar het Nohant pianofestival. Dit festival is ontstaan als eerbetoon aan Chopin wiens naam voor altijd verbonden zal blijven aan Nohant, de woonplaats van zijn muze George Sand. De avondconcerten worden in het voormalig woonhuis van George Sand gehouden. Daarnaast vinden er concerten, lezingen en masterclasses plaats.

Ook de reis naar het Dubrovnik Zomerfestival is nieuw in het programma. In de bijzondere entourage van de oude stad Dubrovnik vinden talloze concerten, operavoorstelllingen en optredens van folklore groepen en koren plaats.

Individuele reizen
Nieuw deze zomer zijn de combinatiereizen naar Venetië en Verona waarbij men een Vivaldiconcert in Venetië en twee operas in de Arena van Verona bijwoont. Daarnaast worden de twee topsteden Boedapest en Wenen met elkaar gecombineerd waarbij men de tocht van Boedapest naar Wenen per draagvleugelboot over de Donau maakt. Alle aangeboden reizen bestaan uit lijndienstvluchten, transfers, overnachtingen in stijlvolle 4-sterrenhotels en muziekvoorstellingen van een hoog niveau.

Genomineerd als leerbedrijf van het jaar
Hannick Reizen is samen met twee andere toeristische bedrijven genomineerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2005. De commissie die deze nominatie heeft toegekend aan Hannick Reizen heeft onder meer de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten en opleidingsresultaten. Het winnende bedrijf wordt op 11 januari 2005 tijdens de Vakantiebeurs bekend gemaakt.

Samenwerking met Oostenrijks Toeristenburo
Hannick Reizen gaat in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo in 2005 een speciale muziekreizen brochure uitbrengen met reizen naar Oostenrijk. In deze brochure staan o.a. een autorondreis door het indrukwekkende Alpenlandschap, een fietsvakantie in de voetsporen van Mozart en diverse reizen naar festivals zoals de Salzburger- en Bregenzer Festspiele. Ook zullen er verschillende reizen in het kader van het Mozartjaar in 2006 in de brochure opgenomen worden. De brochure verschijnt in februari 2005. Het reisaanbod is dan tevens te vinden op www.hannick.nl.