PERSBERICHT - 2004-12-28

Dinsdag 11 januari op vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht

Inge de Bruijn opent toeristisch themajaar 2005

Topzwemster Inge de Bruijn opent op dinsdag 11 januari het toeristisch Themajaar Water 2005. Zij doet dat met de onthulling van het logo en de naam van de thema-website tijdens een bijeenkomst in het Lekker weg in eigen land-paviljoen op de Vakantiebeurs in Utrecht. Het themajaar is ingesteld door het Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Themajaren
Themajaren zijn bij uitstek geschikt om een onderwerp speciale aandacht te geven en daarmee extra bezoek naar Nederland en meer bezoek in eigen land te stimuleren. In 2004 was het thema Architectuur & Design.

Water 2005 is opgesplitst in vier onderdelen: Water en Historie, Leven van het Water, Bouwen met en tegen het Water en Genieten op en aan het Water. Het is bekend dat Nederlanders wat met water hebben en dat laten wij op vele manieren zien.

Verder op het programma
Verder staat op het programma de officiële ondertekening van het Uit & Actief-contract. Daarin sluiten ANWB, VNU EE en NBTC zich formeel aan bij het nieuwe beleef-evenement dat van 4 tot en met 6 maart in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.uitenactief.nl. Ook worden deze ochtend de jaarlijkse ToerNed-Award uitgereikt. ToerNed is de organisatie waarbij vrijwel alle middelgrote attracties zijn aangesloten.

Aanmelden
Vertegenwoordigers van de media die de opening van het Tjhemajaar willen bijwonen kunnen zich daartoe uiterlijk vrijdag 7 januari aanmelden bij Rien van den Anker (rvandenanker@holland.com) of Claudette Deddes (cdeddes@holland.com) van het NBTC.