PERSBERICHT - 2005-01-01

"Toekomstig belang toerisme daarmee het best gediend"

Thailand handhaaft beursprogramma vakdag

Thailand handhaaft onverkort zijn aanvankelijk voorgenomen programma voor de vak- en persrelaties op de vakdag van de Vakantiebeurs, dinsdag 11 januari in Utrecht. De Tourism Authority of Thailand en het Thais Verkeersbureau in Nederland hebben daartoe in goed overleg besloten, omdat daarmee het toekomstig belang van de toeristische bestemmingen in het land het beste is gediend.

Thailand handhaaft beursprogramma vakdagIn zijn uitnodiging aan de vak- en persrelaties schrijft het Thais Verkeersbureau in Nederland, dat de catastrofale gevolgen van de natuurramp die Zuidoost-Azië trof de aanwezigheid van het land tijdens de komende Vakantiebeurs in Utrecht zonder twijfel in een ander daglicht stelt.

"Met het grootste respect voor de vele slachtoffers en zij die alles op alles zetten om aan de ontstane situatie het hoofd te bieden, zullen we toch vooruit moeten blijven kijken. Niet in de laatste plaats omdat het merendeel van door toeristen bezochte delen van Thailand gelukkig níet is getroffen door de vloedgolf", aldus het bureau in de brief.

In dit verband is besloten om een informele bijeenkomst voor vak- en persrelaties tijdens de vakdag, waarvoor uitnodigingen medio december al zijn verstuurd, doorgang te laten vinden. "Ook omdat we dit juist in de ontstane situatie geschikt achten om vragen te beantwoorden en om de gelegenheid te bieden tot netwerken", zo staat in de brief.

De bijeenkomst wordt 11 januari vanaf 11 uur op de beursstand van Thailand gehouden in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Tourism Authority of Thailand en het Thais Verkeersbureau in Nederland.

Zie ook onze vakdagpersagenda.