PERSBERICHT - 2005-01-03

Op 11 januari officiële opening door Amerika's Consul Michele Bond

'Bezoek Amerika'-beurspaviljoen groter dan ooit

Tijdens de Vakantiebeurs van 11 t/m 16 januari in de Jaarbeurs in Utrecht is het Bezoek Amerika Paviljoen in een nieuwe opzet groots aanwezig als onderdeel van de totale Amerikaanse vertegenwoordiging. Naast een aantal touroperators en andere producten, zullen maar liefst veertien verschillende staten er hun toeristische product onder de aandacht brengen.

Het mega paviljoen van ruim 500 vierkante meter, is te vinden in Hal 1 op standnummer B058, vormt een samensmelting van zon 30 deelnemers die als touroperator, Amerikaanse bestemming, autoverhuur- of luchtvaartmaatschappij hun aanbod op de Amerikaanse markt presenteren.

Onder de Amerikaanse bestemmingen bevinden zich zeker veertien verschillende staten. De meeste van deze staten zijn, buiten Florida, voor het grote publiek wat onbekend. Daar staat tegenover dat bestemmingen zoals o.a.Wyoming, Tennessee, en South Dakota de toeristen juist een mooi aanbod geven op het gebied van historische achtergronden en de inheemse bevolking van Amerika.

Inside Travel News uit Zeist geeft dit jaar vorm aan het Paviljoen. Samen met een team van ontwerpers is er gekozen voor een open setting van werk units, die geschakeld door het paviljoen geplaatst zijn. De deelnemers worden daarbij duidelijk aangegeven door indrukwekkende banners die boven elk werk station hangen. Buiten de naam van de deelnemer en een impressie van de Amerikaanse vlag, staat er ook een prachtige weergave op van een Amerikaanse bestemming.

Aan de andere zijde van het Paviljoen is het Catering Plein. Dit Plein zal de sfeer verhogen voor de bezoekers, vakbroeders en deelnemers tijdens hun bezoek aan het Paviljoen. Want onder het genot van een hapje en een drankje zal er op gezette tijden live entertainment ten gehore worden gebracht. Het BezoekAmerika Paviljoen vormt het centrum van de totale Amerikaanse vertegenwoordiging tijdens de Vakantiebeurs.

Op dinsdagmiddag, 11 januari 2005, zal het Paviljoen officieel geopend worden door de Amerikaanse Consul in Nederland, mevrouw Michele Bond. Daarna zal mevrouw Bond op het podium van het Catering Plein, Miss Navajo aan het publiek voorstellen.

Miss Navajo is de ambassadrice voor de Navajo Indianen, die in grote delen van de staten Arizona, Utah en New Mexico leven (zie bijgaand persbericht). Miss Navajo is tijdens de Vakantiebeurs in Nederland op uitnodiging van de reisorganisatie ArizonaPlus, die o.a. reizen door de Navajo Nation organiseert.

Geheel in het historisch karakter van de bestemmingen van het Paviljoen, vertegenwoordigt Miss Navajo ook de tradities, cultuur en inheemse geschiedenis van het meer onbekende Amerika.

Lees ook: Miss Navajo Nation eregast op Vakantiebeurs 2005