Gemeente Oss


5/1/2005 - Informatieavond dorpsplan Herpen op 11 januari

Herpenaren, praat mee over uw dorp!

De dorpsraad Herpen gaat samen met de gemeente Oss een dorpsplan voor Herpen ontwikkelen. Het wordt een plan voor het hele werkgebied van de dorpsraad; dat wil zeggen: Herpen, Neerloon, Overlangel, Keent en Koolwijk.

Herperduin

Waarom een dorpsplan?
Door mee te praten en denken over het dorpsplan heeft u als bewoner invloed op de manier waarop gemeentelijke plannen worden vertaald naar uw dorp. Onderwerpen die in het dorpsplan een plek krijgen zijn bijvoorbeeld voorzieningen (winkels, scholen, zorg), woningen voor iedereen, sociale samenhang en de economische vitaliteit en bedrijvigheid. Het dorpsplan is een totale visie voor het hele dorp Herpen. Het moet uitgangspunten bieden voor concrete projecten die de dorpsraad, de gemeente of andere partijen verder vormgeven. Ook geeft het aan wat voor Herpen het belangrijkste is en wat er lager op de verlanglijst staat. Niet alle wensen kunnen immers (direct) waarheid worden.

Praat mee!
Samen met de dorpsraad heeft de gemeente twee adviesbureaus geselecteerd die gaan helpen een stevig plan voor Herpen neer te zetten. Op 11 januari om 20.00 uur is hiervoor de eerste bewonersavond in t Slotje in Herpen gepland. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Op deze avond wordt uitgelegd hoe het dorpsplan tot stand komt. Het idee is om hiervoor werkgroepen te vormen waar we u als bewoner hard voor nodig hebben. De werkgroepen komen in januari/februari 2005 bij elkaar om na te denken over themas zoals ouderen, voorzieningen of verkeer. We willen het hebben over de sterke en zwakke punten van Herpen maar vooral ook over de kansen voor de toekomst. Wilt u daarover meedenken, dan kunt u zich tijdens de avond aanmelden voor een werkgroep.

Hoe verder?
Als de werkgroepen hun werk gedaan hebben, organiseren we een tweede bewonersavond. Dan presenteren de adviesbureaus hun analyse van Herpen. Uiteraard horen wij dan graag weer uw reactie. Rond de zomer van 2005 moet het concept dorpsplan gereed zijn. Ook dit presenteren we dan op een bewonersavond waar uw reacties welkom zijn. Uiteindelijk kan de gemeenteraad het dorpsplan rond de jaarwisseling van 2005-2006 vaststellen.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het dorpsplan of als u zich nu al wil aanmelden voor een werkgroep kunt u terecht bij de voorzitter van de Dorpsraad Herpen, dhr. Th. van Casteren, telefoonnummer 416 082 of 51 38 78 31 of bij de gemeente Oss, dhr. P. Oomens, telefoonnummer 629 242 of e-mail via p.oomens@oss.nl.