Ingezonden persbericht


Persintroductie Stichting Jong Ondernemen in Nieuwspoort

Beste Redactie,

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de persintroductie van Stichting Jong Ondernemen op dinsdag 11 januari 2005 van 12.00 tot 13.15 uur in Nieuwspoort te Den Haag.

Ondernemerschap heeft de aandacht van de politiek. De huidige cultuur en het klimaat om te ondernemen is in Nederland relatief slecht ontwikkeld in vergelijking met andere landen. Zo is maar 9% van de Nederlandse studenten van plan na het afstuderen een onderneming te starten tegenover 19% in de VS. Dit is een punt van zorg. Dat vindt ook Stichting Jong Ondernemen die zich inzet voor ondernemerschap door jongeren. De stichting heeft als doel jongeren in een doorlopende leerlijn (basisschool tot universiteit) de mogelijkheid te bieden een ondernemende houding te ontwikkelen en hen te laten ervaren welke kansen en uitdagingen het ondernemerschap biedt.

Programma

Staatssecretarissen Van Gennip (ministerie van Economische Zaken) en Rutte (ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap) zullen tijdens deze persbijeenkomst het officiële startsein geven voor de Stichting Jong Ondernemen.

Programma:

12.00 uur. Ontvangst

gelegenheid om kennis te maken met studentenbedrijven

12.15 uur: Welkomstwoord

door de Voorzitter van Stichting Jong Ondernemen, Han de Ruiter

12.20 uur: Jonge ondernemer (Bizworld) interviewt Staatssecretarissen

12.30 uur: Officiële start Jong Ondernemen

door mevrouw K. van Gennip en de heer M. Rutte

12.32 uur: Corporate video Jong Ondernemen

12.42 uur: Reflectie van de bewindslieden op ondernemerschap in het onderwijs

12.52 uur: Vraag en antwoord

onder leiding van de voorzitter van Stichting Jong Ondernemen

Locatie

De persbijeenkomst vindt plaats in de zaal Wandelganger II van het Perscentrum Nieuwspoort op de Lange Poten 10 te Den Haag.

Aanmelden

Aanmelden kan via bijgaand antwoordformulier. U kunt ook een e-mail sturen naar obroens@winkelmanenvanhessen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Odette Broens, 070 416 16 16 of 06 41 48 42 96.