Gemeente Middelburg

Welkom op de tekstsite van de Gemeente Middelburg


---

None

Persbericht 3 januari 2005

Gemeente en Huurdersvereniging Middelburg maken afspraken

Dinsdag 11 januari ondertekenen de gemeente Middelburg en de Huurdervereniging Middelburg een samenwerkingsovereenkomst over de wijze van samenwerking en afstemming van beleid. Om 13.30 uur, in de raadzaal van het stadskantoor, zetten burgemeester J.M. Schouwenaar en de heer

A. Wierda en mevrouw H. Ekkebus-Roelofsen van de HVM, hun handtekening onder de overeenkomst.

In 2003 heeft de gemeente, met de vaststelling van de Nota Wonen in Middelburg 2003-2007, een ambitieuze taakstelling op het gebied van het wonen gepresenteerd. De uitvoering van dit nieuwe woonbeleid is niet uitsluitend een zaak van de gemeente. Daarom worden met diverse partners uitvoeringsafspraken gemaakt. De Huurdersvereniging Middelburg (HVM) speelt hierin als belangenbehartiger van de Middelburgse huurders een belangrijke rol. De gemeente Middelburg en de HVM hebben daarom afspraken gemaakt over de wijze van samenwerking en afstemming van beleid. Deze afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Ambities op het gebied van wonen

De taakstelling op het gebied van het wonen komt voort uit de groeiambities uit de Kwaliteitsatlas Middelburg 2030, de actuele situatie op de woningmarkt, het project Woonservicezones en de komst van de Roosevelt Academy naar Middelburg. In de uitvoering van het beleid is de gemeente aangewezen op de samenwerking met diverse partners. De Huurdersvereniging Middelburg is één van deze partners.

De HVM werkt op het gebied van de volkshuisvesting en stadsvernieuwing aan de belangenbehartiging en ondersteuning van alle huurders en woningzoekenden in de gemeente Middelburg. Hiervoor verleent de HVM diensten en informeert huurders op het gebied van huren, subsidieregels, bijstandsregelingen en wetgeving aangaande het wonen. Daarnaast stimuleert, adviseert en begeleidt de HVM de in Middelburg actieve bewonerscommissies en voert zij overleg met de sociale en particuliere verhuurders over beheer en beleid.

De afspraken

De afspraken die zijn vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst hebben vooral het doel om de relatie die bestaat tussen beide partijen vast te leggen en het overleg te structureren om zowel de gemeente als de HVM goede mogelijkheden te bieden hun taken uit te voeren.


Noot voor de redactie;