Gemeente Barneveld


Eerste paal voor nieuwe school in Voorthuizen

Afbeelding bij bericht

Op dinsdag 11 januari slaat wethouder Fledderus de eerste paal voor de nieuwbouw van het scholencomplex voor de openbare basisschool De Regenboog en de NH Koningin Wilhelminaschool.

Twee scholen in één gebouw
Het huidige schoolgebouw van de openbare basisschool De Regenboog aan de Jan de Jagerweg is oud en niet meer van deze tijd en is toe aan nieuwbouw. Het is bovendien al lang een wens van obs De Regenboog om een meer centrale locatie in Voorthuizen te krijgen. Het bleek dat ook de Nederlands Hervormde Koningin Wilhelminaschool een nieuw gebouw nodig had. Toen is onderzocht, ook uit kostenoverwegingen of het mogelijk was voor beide scholen samen één schoolgebouw te bouwen. Dat gaat nu gebeuren. Daarbij behouden de twee scholen toch hun eigen onderwijskundige en organisatorische identiteit. Het nieuwe scholencomplex wordt gebouwd op het terrein waar nu de NH Koningin Wilhelminaschool (KWS)is gehuisvest, aan de Van den Berglaan.

Het ontwerp
Architecten van Van Hoogevest uit Amersfoort zijn samen met de scholen aan de slag gegaan met het programma van wensen/eisen. Alle betrokkenen zijn zeer tevreden over het resultaat. Het is een nieuw concept, voorbereid op de toekomst. De vorm bestaat uit twee, naar elkaar gerichte bogen. De Regenboog met 4 groepen, één binnenplein en overige ruimte en de Koningin Wilhelminaschool met 12 groepen, twee binnenpleinen en overige ruimten plus een speellokaal voor beide scholen. De lokalen zijn per twee gegroepeerd en hebben ieder een eigen ingang. Het is een bakstenen gebouw met een pannendak passend in de omgeving. Na een nationale openbare aanbesteding kwam Van Driestenbouw uit Ede als laagste inschrijver uit de bus. Dit bedrijf gaat de bouw uitvoeren.

Planning
In november van het vorig jaar zijn drie noodlokalen geplaatst om de kleutergroepen van de KWS in te huisvesten. In december 2004 is het 'kleutergebouw' van de KWS gesloopt. De verwachting is dat de bouw in oktober van dit jaar gereed is. De beide scholen kunnen in diezelfde maand verhuizen. Eind oktober wordt dan het schoolgebouw van de KWS gesloopt. De inrichting van het schoolterrein zal in november van dit jaar klaar zijn.

Barneveld, 7 januari 2005.