Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie: 3,5 miljoen voor Taskforce Innovatie

11-1-2005
Provinciale staten van Utrecht besloten maandagmiddag 3,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een nieuw projectenbureau `Task Force Innovatie Regio Utrecht'. Daarmee legt de provincie de helft van het totale werkbudget van 7 miljoen euro op tafel en kan de Task Force volgende maand uit de startblokken.

De belangrijkste opdracht voor het nieuwe bureau is het geven van een impuls aan vernieuwingen in het Utrechtse bedrijfsleven. De belangrijkste partijen die actief zijn op het terrein van innovatiebevordering bundelen daarvoor hun krachten. De Task Force Innovatie Regio Utrecht (TFI) is een initiatief van de Kamer van Koophandel Utrecht e.o. en bedoeld om de `kenniskracht'van de provincie Utrecht te versterken. Er is een breed draagvlak voor het initiatief. De deelnemers zijn: Hogeschool van Utrecht, Hogeschool van de Kunsten, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Universiteit Utrecht, gemeente Amersfoort, gemeente Utrecht, Kamers van Koophandel Gooi-en Eeemland en Utrecht e.o., Syntens Utrecht, Bestuur Regio Utrecht, MKB Midden Nederland, VNO/NCW Midden Nederland en een tiental bedrijven.

Provinciale Staten vroegen aandacht voor de monitoring van de resultaten van de Task Force, hetgeen door verantwoordelijk gedeputeerde Mik met instemming werd toegezegd. De staten toonden zich in grote meerderheid verheugd dat met dit plan de innovatiebevordering in de gehele provincie Utrecht in een hogere versnelling kan komen. Alleen de SP-fractie stemde tegen het voorstel.

Laatst gewijzigd op 01/11/2005 09:55:26 AM. Paginabeheer: Marjolein.Copier@provincie-utrecht.nl