Politie Flevoland

Aanhoudingen overval woning Watermolenstraat

Almere 11-01-2005 - De politie heeft na een overval op een woning aan de Watermolenstraat in Almere op 19 november 2004, in totaal acht personen aangehouden. Het gaat om twee vrouwen en drie mannen uit Zeewolde, een vrouw en een man uit Lelystad, en een man uit Almere.

De zaak was op maandag 3 januari 2005 te zien in Avros Opsporing Verzocht. In de woning werden beide bewoners overvallen door twee mannen en onder bedreiging van een vuurwapen vastgebonden. De mannen gingen er onder andere met enkele bankpassen en een mobiele telefoon vandoor. Recherchewerk en tips van burgers brachten de politie op het spoor van de aangehouden personen.

Bij de aanhoudingen, begin vorige week, stuitte de politie in Zeewolde op drie kleine wietplantages. Verschillende huiszoekingen brachten het gebruikte vuurwapen, munitie en de ontvreemde telefoon aan het licht.

Uit de verhoren van de aangehouden personen is gebleken dat een 28- en een 34-jarige man uit Zeewolde en een 27-jarige man uit Lelystad als hoofdverdachten zijn aan te merken. Twee van hen pleegden de overval en de derde bestuurde de vluchtauto.

Met de aanhoudingen in deze zaak is ook een link gelegd naar een overval in Amsterdam en een woninginbraak in Baarn. De politie zal deze zaken verder gaan onderzoeken.

Bij de aanhouding werden een arrestatie- en een observatieteam ingezet.