Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 11-01-2005

Auto te water
NIEUW AMSTERDAM - Maandag tegen halfzes raakte een auto te water. De auto reed het Stieltjeskanaal WZ in nadat de eigenaar de macht over het stuur was verloren. De 22-jarige bestuurder uit Coevorden drukte een peuk uit in de asbak en kennelijk heeft bij daarbij ook aan het stuur getrokken. De auto kwam in de berm terecht. Door sterk te corrigeren verloor hij de macht over het stuur. De man kon voor de auto onder water verdween uit de het voertuig komen. Ambulance personeel onderzocht de man ter plekke. (05-103387)

Jongen hardleers
PEIZE Een 16-jarige jongen uit Peize werd in twee dagen tijd twee keer aangehouden. De eerste keer reed de jongen met hoge snelheid op zijn scooter van Roden richting Peize over de Roderweg. De jongen kreeg zondag een boete voor te hard rijden en voor het rijden door roodlicht. Maandag werd gezien dat de jongen gevaarlijk inhaalde, ook bleek dat zijn scooter gladde banden had. Opnieuw ging de jongen op de bon.(05-103336)

Auto ontvreemd
ASSEN Een 43-jarige man uit Assen deed dinsdagmorgen aangifte van diefstal van zijn auto. De man wilde s morgens in alle vroegte naar het werk en ontdekte toen dat zijn auto verdwenen was. Het gaat om een grijze Volkswagen Vento. De auto stond geparkeerd in de Talmastraat.(05-103432)

Echtpaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal COEVORDEN Agenten hebben maandagmiddag een echtpaar (beiden 22 jaar) uit Aalden aangehouden op verdenking van diefstal uit een bouwmarkt. Nadat ze hadden afgerekend en door het poortje liepen, ging het alarm af. In een luiertas zat een portable camerasysteem ter waarde van 99,- dat nog niet was afgerekend. De man en vrouw werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zij kregen een snelrecht dagvaarding mee naar huis. Namens de bouwmarkt werd aangifte gedaan. (05-103351)

Jongen beroofd van portemonnee
HOOGEVEEN Maandagavond tegen 22.00 uur kreeg de politie melding van een overval in een woning aan de Prins Hendrikstraat. Ter plekke bleek dat een 17-jarige Hoogevener in zijn woning met geweld werd beroofd van zijn portemonnee. De overval werd gepleegd door twee mannen die een bivakmuts droegen. Direct werd door de politie onderzoek ingesteld. Later in de nacht werden een 18-jarige en een 26-jarige Hoogevener aangehouden. Beiden zitten vast, het onderzoek wordt voortgezet.(05-103420)

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.