Binnensticht, 09.55 uur

Utrecht 11-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Te veel op

ZEIST Op maandag 10 januari bleek dat een automobilist te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 21.10 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Utrecht over Het Rond. Op de kruising met de Tweede Dorpsstraat verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 60-jarige automobilist uit Zeist, met een aanrijding tot gevolg. Daarbij vielen geen gewonden.

Bij het opnemen van de aanrijding bleek dat de 60-jarige automobilist teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 395 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Snelheidscontrole

ZEIST Maandagmiddag 10 januari hield de politie van 13.45 uur tot 16.00 uur een radarsnelheidscontrole op de Woudenbergseweg. Van de 1120 gemeten voertuigen reden 69 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/uur.

Mishandeling

ZEIST Op maandag 10 januari werd een jongen aangehouden op verdenking van mishandeling.

Rond 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongens zich vervelend voor een woning aan de Nijenheim zou ophouden. Ter plaatse bleek de groep te zijn verdwenen, wel werden de politiemensen aangesproken door drie jongelui, waaronder een 17-jarige jongen en een 22-jarige man uit Zeist. Zij vertelden dat de 22-jarige man door een groep jeugd was lastig gevallen. Hij had daarop hulp gehaald bij de 17-jarige jongen. Die is daarop verhaal gaan halen en hij kreeg ruzie met een 14-jarige jongen uit Zeist. Daarbij liep de 14-jarige jongen letsel aan zijn gezicht op. Hij deed aangifte van mishandeling.

De 17-jarige jongen is aangehouden op verdenking van mishandeling van de 14-jarige jongen en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Winkeldiefstal

ZEIST Op maandag 10 januari is een man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 15.00 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Voorheuvel dat een man een gedeelte van zijn boodschappen in zijn winkelmandje deed, maar ook een gedeelte in een fietstas en dat hij die vervolgens dicht deed. De man rekende bij de kassa de spullen in het mandje af, maar die in zijn fietstas niet. Daarop werd de verdachte, een 48-jarige man uit Zeist, door een winkelmedewerker aangehouden en even later overgedragen aan de politie.

Bij zijn verhoor bekende hij de diefstal. Hij kreeg een bekeuring van 125,-, waarna hij werd heengezonden.