Utrecht stad

Utrecht 11-01-2005 - Nieuwsberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Geschoten

UTRECHT- Op maandagavond werden 4 mannen aangehouden na een schietincident. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn bij een woning aan de Naxosdreef. Na dit schietincident was een auto weggereden. Agenten zijn direct op de melding afgegaan en zagen in de omgeving een auto rijden die voldeed aan de opgegeven omschrijving. Omdat er melding was gemaakt van een vuurwapen werden de vier inzittenden middels een uitpraatprocedure uit de auto gepraat door de agenten. De vier mannen, in de leeftijd van 25 en 36 jaar afkomstig uit Den Bosch, Nijmegen, Lith en Dedemsvaart werden aangehouden. In de auto werden een vuurwapen en twee steekwapens aangetroffen. Bij dit schietincident is vermoedelijk gebruik gemaakt van een alarmpistool. De politie heeft het sterke vermoeden dat de aanleiding voor de schietpartij ligt in de relationele sfeer.

Verlichtingscontrole

UTRECHT- Op maandagavond werden op verschillende locaties in de stad Utrecht controles gehouden op fietsverlichting. In totaal werden hiervoor 157 bekeuringen uitgeschreven.

Brand in autos

UTRECHT- Op dinsdagochtend raakten autos beschadigd door brand. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat autos in brand stonden aan de Draaiweg. Agenten troffen inderdaad twee autos hevig brandend aan. Door deze hevige brand werd een derde auto die in de buurt stond, ook beschadigd. Terwijl de agenten bij deze brand stonden, kwam er nog een melding binnen dat een auto in brand stond aan de Troelstralaan. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt de zaak. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardeveld; 0900-8844.

Woning beschoten
UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag werd een woning beschoten aan de Boadreef. Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten was op de woning. De politie trof enkele kogelinslagen aan in de muur van de woning. In de omgeving werden in eerste instantie vier mannen aangehouden. Zij bleken niets met de zaak te maken te hebben en werden direct weer vrijgelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met het district Utrecht Noord; 0900-8844.