Politie Groningen

Persberichten dinsdag 11 januari 2005

provincie Groningen 11-01-2005 -

Groningen: jongen aangehouden voor diefstal fiets
Een 16-jarige jongen uit Groningen werd maandagnacht op het Vrijheidsplein aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De jongen sleepte met een afgesloten fiets. Hij verklaarde het rijwiel vanaf het Hoendiep te hebben weggenomen. De jonge verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: conflict bij prostituee
Na een zakelijk geschil verklaarde een 27-jarige raamprostituee uit de Nieuwstad maandagnacht klappen en schoppen te hebben gehad van een 25-jarige man uit Groningen. Op basis van het signalement werd de man in de Bruine Ruiterstraat aangehouden. Hij werd ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De vrouw werd voor behandeling van letsel aan haar hand naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: lastige man bij café
In de Blekerstraat werd maandagnacht in een café een 46-jarige man uit Groningen aangehouden. De man weigerde op vordering van de politie het pand te verlaten. De kroegbaas had de hulp van de politie ingeroepen omdat de man vervelend gedrag vertoonde en andere bezoekers lastig viel. De Stadjer kreeg een proces-verbaal.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Zonnelaan werd maandagavond een verlichtingscontrole gehouden. Er werden 12 bekeuringen uitgedeeld. Bij een roodlichtcontrole bij de Sint Jansbrug kregen maandagmiddag 14 fietsers een bekeuring voor het rijden door het rode licht. Op de Zuiderweg werd maandagochtend een veiligheidsgordelcontrole gehouden. Van de 50 gecontroleerde voertuigen droegen 12 personen geen gordel.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld
Een hennepkwekerij met 948 planten die zich bevond in een loods aan de Smirnoffstraat is maandagmiddag door de politie ontmanteld. Bij een controle door een energiebedrijf kwam de afgetimmerde ruimte in de loods aan het licht. De plantage met toebehoren werd afgevoerd ter vernietiging. Met de stroomtoevoer bleek geknoeid te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de plantage.