Gemeente Geldrop-Mierlo


11 januari 2005

PARTICULIERE TERREINEN VRIJ VAN ASBEST
Streven deze week

Publicatie: 11 januari 2005

Gistermiddag heeft de gemeente besloten om de ruimactie in de Burght, die gisteren al was ingezet voor het openbaar gebied, uit te breiden naar de particuliere terreinen. De firma Heeze uit Eindhoven, gespecialiseerd in het opruimen van asbest zal de opruimactie voor zijn rekening nemen. Gestreefd wordt om deze week, uiterlijk begin volgen deweekdeklusgeklaardtehebben.

Als gevolg van de brand bij het houtverwerkingsbedrijf Delen in de nacht van zaterdag op zondag werd (witte) asbest verspreid in de aangrenzende woonwijk de Burght. Bewoners werden zondag verzocht om zo min mogelijk verkeersbewegingen te maken binnen hun wijk en de stukjes asbest die zij aantroffen in hun omgeving te laten liggen. Zondag om 17.00 uur was het openbaar gebied vrijgemaakt van asbest en werd de wijk weer toegankelijk gemaakt voor alle verkeer.

Vanaf gistermiddag is er dus ook begonnen met het opruimen van het asbest op privé-terrein. Het streven is er op gericht om de wijk deze week, uiterlijk begin volge ndeweekweerschoontehebben.