Gemeente Soest

Amersfoortsestraat

Datum: 11/01/2005

E. Zieleman van Sauna en Beautycentrum Soesterberg "In overleg over nieuwe locatie"

"Natuurlijk willen wij graag blijven op de plek waar we nu zitten. We willen liever niet weg. Als het toch moet, dan willen we weer een goede locatie. Met de gemeente Soest zijn we in overleg over nieuwe mogelijkheden." Dat zegt de heer E. Zieleman van Sauna en Beautycentrum Soesterberg. "Het constructieve overleg met de gemeente rechtvaardigt ons vermoeden dat zij begrijpt wat er komt kijken bij een dergelijke verplaatsingsoperatie, zowel in emotioneel als financieel opzicht. Wij zijn in staat op een nieuwe locatie op z'n minst een gelijkwaardig sauna- en beautycentrum te realiseren. Alle betrokkenen - gasten en medewerkers - kunnen zeker zijn dat we ons bedrijf voortzetten, op de huidige locatie of op een nieuwe locatie."

Sauna en Beautycentrum Soesterberg bevindt zich op één van de percelen waarop de Wet voorkeursrecht gemeente is gevestigd. De gemeente Soest heeft het voorkeursrecht gevestigd aan weerszijde van de Amersfoortsestraat, omdat gemeente, provincie, Utrechts Landschap en andere partijen daar een ecoduct willen realiseren.

Dat het actiecomité 'Gebukt onder het ecoduct' de sauna gebruikt in hun campagne betreuren de heer Zieleman en de gemeente Soest. "Wij verlaten Soesterberg niet", benadrukt Zieleman, "en er verdwijnen geen arbeidsplaatsen. Als het moet, gaan we op een andere plek verder in de gemeente Soest."

Wethouder Bart Krol spreekt waardering uit voor de heer Zieleman: "Het doet natuurlijk pijn als je hoort dat je bedrijf misschien weg moet. Gelukkig is de heer Zieleman een echte ondernemer. Als gemeente is het onze plicht een goede nieuwe locatie voor het bedrijf te vinden. We willen de arbeidsplaatsen behouden en veel inwoners van de gemeente Soest maken gebruik van de sauna en het beautycentrum."

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer