Gemeente Oirschot

Vastgestelde Nota\'s

Trajectnota/MER BOSE

Betreft: De Regioraad van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) heeft tijdens de vergadering van 23 december 2004 de Trajectnota/MER BOSE formeel vastgesteld. Het SRE heeft de Trajectnota/MER BOSE opgesteld met als doel de bereikbaarheids- en leefbaarheidsproblemen in de Stadsregio Eindhoven/Helmond in beeld te brengen en op te lossen.

Inspraakperiode: De Trajectnota/MER BOSE ligt vanaf 3 januari 2005 t/m 31 maart 2005 ter inzage bij de gemeentehuizen van de gemeenten die zijn aangesloten bij het SRE, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven te Eindhoven, de Openbare Bibliotheek in Eindhoven, de Provincie Noord-Brabant te s-Hertogenbosch, Rijkswaterstaat Regionale Directie Noord-Brabant te s-Hertogenbosch, Waterschap Aa en Maas te s-Hertogenbosch en Waterschap De Dommel te Veldhoven.

Informatie-/inspraakavonden: Over de Trajectnota/MER BOSE worden gedurende de ter inzage legging inspraakavonden georganiseerd, waar u uw opmerkingen mondeling kenbaar kunt maken en kunt toelichten. Deze avonden vinden plaats op 16 februari 2005 in de gemeente Laarbeek,

21 februari 2005 in de gemeenten Eindhoven & Son en Breugel, 28 februari 2005 in de gemeente Nuenen c.a., 7 maart 2005 in de gemeente Helmond en 10 maart 2005 in de gemeente Geldrop -Mierlo. Aanvangstijd, locatie en programma zullen begin februari 2005 in uw lokale huis aan huis blad bekend worden gemaakt. Tijdens deze avonden kunt u tevens informatie verkrijgen over de Trajectnota/MER BOSE.

Schriftelijke reactie: Naast de mogelijkheid om mondeling in te spreken, kunt u ook schriftelijk uw opmerkingen kenbaar maken. De schriftelijke reacties kunnen worden ingestuurd tussen 3 januari 2005 en 31 maart 2005. De schriftelijke reacties dienen uiterlijk 31 maart 2005 bij de Regioraad van het SRE te zijn ontvangen. U kunt daarbij verzoeken dat uw persoonlijke gegevens niet bekend worden gemaakt. Uw schriftelijke opmerkingen kunt u richten aan: Regioraad van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, Postbus 985, 5600 AZ Eindhoven.

Van belang is dat de door u ingediende opmerkingen, mondeling dan wel schriftelijk, binnen de gestelde termijn tenminste summier gemotiveerd duidelijk maakt wat de aard van uw zienswijze op de Trajectnota/MER BOSE is.

Vervolgproces: Na de formele inspraakperiode zal de Regioraad van het SRE uiteindelijk een voorkeursalternatief vaststellen in juni 2005. Dit voorkeursalternatief kan zijn één van de onderzochte alternatieven, een combinatie van een aantal onderzochte alternatieven, of een gedeelte van de onderzochte alternatieven. Er kunnen in dit stadium geen nieuwe (deel)alternatieven worden toegevoegd. Om dit voorkeursalternatief vorm te geven vragen wij u de Regioraad te adviseren (onderbouwd) over het voorkeursalternatief. Ook dit advies kunt u richten aan de Regioraad van het SRE in de periode tussen 3 januari en 31 maart 2005, op bovenstaand adres.

Nadere informatie: De Trajectnota/MER BOSE is, tegen betaling van de kostprijs ( 140,), verkrijgbaar bij het SRE. U kunt uw bestelling doorgeven aan het SRE, telefoon (040) 259 45 94, e-mail: info@sre.nl. Nadere informatie alsmede de Trajectnota/MER BOSE (en de samenvatting) is ook beschikbaar via de website van het SRE: www.sre.nl/bose