Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht 11-01-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldief aangehouden

HOUTEN Op maandagmiddag is een 58-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 14.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een winkeldief, een winkel aan de Spoorhaag was uitgelopen. Een getuige is achter de verdachte aangelopen en heeft haar een woning aan de Rosmolen binnen zien gaan. Hierop zijn agenten naar de woning gegaan en hebben de vrouw aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden

VIANEN Op maandagavond is een 28-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging tot inbraak.

Omstreeks 23.30 uur kwam de melding binnen dat er drie mannen aan de Stuartweg op het dak van een bedrijf waren geklommen. Ter plaatse troffen agenten een 28-jarige man, aan de zijkant van het bedrijf aan. De man werd aangehouden. De andere verdachten wisten te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dronken automobilist aangehouden

VIANEN Op maandagavond is een 56-jarige man uit Vianen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 18.10 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een auto ter hoogte van de Julianabrug, verschillende kleine aanrijdingen had veroorzaakt en was doorgereden. Met behulp van het kenteken van de auto konden agenten de man, voor zijn woning aan de Jan Blankenweg aanhouden. Zijn auto was zwaar beschadigd. De voorbumper lag op de achterbank, de banden waren lek en de velgen waren kapot gereden. Van de man is een blaastest afgenomen. Hij blies 635 ug/l, dit is bijna drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs en auto zijn ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook een 19-jarige man uit Sint Niklaas (België) is aangehouden, hij bekende ook in de auto gereden te hebben. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.