VCD AUTOMATISERING

Sterke groei VCD door overname en integratie 4 bedrijven

P E R S B E R I C H T

Sterke groei VCD Automatisering door overname en integratie vier bedrijven

Groningen, 11 januari 2005

Nadat eind oktober 2004 de overname per 1 januari jl. van zusterbedrijf Expertus IT-Solutions bekend is gemaakt, heeft VCD Automatisering ook per 1 januari 2005 de Exact Software- en Grote Beer consultancyactiviteiten van Ask IT uit Asten overgenomen. Ook de distributie-activiteiten van Dex Distributie uit Heerenveen en Abacus uit Asten zijn per 1 januari 2005 aan VCD Automatisering toegevoegd.

De overname van Ask IT levert synergie- en schaalvoordelen op en is mede ingegeven door het vertrouwen in de producten van Exact Software en Grote Beer en de toekomstplannen van beide organisaties. Door de integratie van Expertus IT-Solutions was al een top 3 marktpositie in Nederland als partner van Exact Software bereikt. Deze positie wordt door de overname van Ask IT nog verder versterkt.

Daarnaast is binnen VCD Automatisering een onafhankelijke unit opgericht voor distributie-activiteiten van Exact Software en Grote Beer. Hiervoor is ook Dex Distributie uit Heerenveen geïntegreerd en Abacus uit Asten overgenomen. Beide organisaties zijn ondergebracht in de nieuwe unit genaamd VCD Distributie. VCD Distributie zal zich alleen richten op de resellers van Exact Software en Grote Beer en zal de eindafnemers van deze resellers niet direct benaderen.

Door deze integratie en overnames is VCD Automatisering de enige partner van Exact Software in Nederland die geheel zelfstandig alle productlijnen van Exact Software verkoopt, levert, implementeert en ondersteunt.

Door de organisatieuitbreiding groeit de totale VCD organisatie naar 180 medewerkers, wordt de klantenbase vergroot naar 4.000 en beschikt VCD Automatisering nu over drie volwaardige vestigingen in Nederland.

/ / / / / / / / / / / / / / / / /
Voor vragen kunt u contact opnemen met:

De heer S.J. Kuindersma, Algemeen directeur VCD Automatisering telefoon 050 - 597 55 00
Locatie Noord; Rozenburglaan 1; 9727 DL GRONINGEN

Locatie West; Kabelweg 37; 1014 BA AMSTERDAM
Locatie Zuid; Linieijzer 11-13; 5721 VB ASTEN

Bijlage: Achtergrond informatie VCD Automatisering

Achtergrondinformatie VCD Automatisering
VCD Automatisering behoort tot de grotere zelfstandige ICT-bedrijven van Nederland. In diverse segmenten behoort VCD tot de top drie van Nederland. VCD is al sinds 1977 landelijk actief (Groningen, Amsterdam en Eindhoven/Asten) voor organisaties in uiteenlopende sectoren. Met 180 professionals richt VCD zich op hoogwaardige totaaloplossingen in IT en -strategie. Vanuit het one-stop-shopping concept levert VCD zowel consultancy, standaard en maatwerksoftware als beheer en infrastructuur.

VCD focust zich op de branches retail, gezondheidszorg, finance, transport, zakelijke dienstverlening en overheid. Daarnaast heeft VCD zich sterk gespecialiseerd in een aantal productgroepen, zoals Business Intelligence, Progress-toepassingen en standaardoplossingen op financieel, logistiek en HRM gebied. Bovendien heeft VCD strategische allianties opgebouwd met wereldspelers in de ICT-branche, zoals Business Objects, Cognos, Exact Software, Hewlett Packard, Oracle en Progress.

Daarnaast heeft VCD door een aantal strategische overnames een belangrijke positie verworven in het zogenaamde Small- en Medium Business (SMB) segment. Naast een hele grote groep directe klanten (ca. 4.000) die allen met één van de oplossingen van Exact Software werken (DOS, Windows, Globe en Financials C/S), bedient VCD vanuit haar distributietak via ca. 600 zogenaamde resellers, ruim 7.000 eindafnemers in uiteenlopende branches. Onze resellers nemen een bijzondere plaats in binnen onze organisatie. Via een uitgebreid trainings- en certificeringsprogramma zijn wij de enige partij in Nederland die bestaande en nieuwe resellers mag ondersteunen om gecertificeerd Exact reseller te worden.
VCD garandeert tevens haar resellers dat nimmer direct contact wordt gezocht met de eindgebruiker, zonder uitdrukkelijke toestemming van de reseller.

11 jan 05 10:36