Politie Groningen

Uitzending Opsporing Noord (11/01/05)

Groningen 11-01-2005 -

Groningen: uitzending Opsporing Noord
In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die woensdagavond 12 januari 2005 wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor meerdere zaken en een preventie-item.

Zo wordt er aandacht besteed aan een poging overval op een sigarenzaak in Delfzijl. Verder een poging beroving van een vrouw in een bushokje in Stadskanaal . Er worden videobeelden getoond van grepen uit de kassa bij winkels in Groningen en het pinnen met een gestolen pinpas in Winschoten. De kijkers wordt gevraagd om informatie over winkeldiefstallen in Groningen en Hoogezand. Er kan gereageerd worden op beelden van een diefstal van een afroomkluisje uit een dierenwinkel in Groningen. Verder zoekt de politie getuigen van een kluiskraak in Groningen waarbij de daders op beveiligingscameras zijn vastgelegd.

Er worden beelden getoond van spullen die de politie graag terug wil geven aan de rechtmatige eigenaren. Onder andere gevonden sieraden op een begraafplaats in Delfzijl, een postzegelalbum en een gevonden sporttas met audioapparatuur in Hoogezand.

Het preventie-item gaat over fietsendiefstal. Er wordt aandacht besteed aan het opsporen van gestolen fietsen en het belang van een goede registratie van de gegevens van een fiets en het doen van aangifte. Naast de genoemde onderwerpen wordt er een terugkoppeling gegeven van de vorige uitzendingen en de resultaten die behaald zijn.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.