Eemland noord, 10.50 uur

Utrecht 11-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Fietser aangereden, automobilist rijdt door

SOEST Op maandag 10 januari verliet een automobilist de plaatse van een ongeval.

Rond 15.00 uur verleende een automobilist geen voorrang aan een 14-jarige fietser uit Soest die over de rotonde aan de Dalweg / Beukenlaan reed, met een aanrijding tot gevolg. De fietser werd geschept, kwam op de motorkap terecht en sloeg tegen de voorruit aan. De fietser liep licht letsel op en zijn fiets raakte beschadigd.

De automobilist stapte uit, gaf de fietser de schuld, stapte weer in en reed weg. De fietser deed aangifte. Aan de hand van het kenteken van de auto, werd de eigenaar, een 42-jarige man uit Soest, bij zijn woning aangehouden. Hij bleek de auto echter te hebben uitgeleend aan een 36-jarige vriend uit Soest. Die vriend kwam zich even later aan het politiebureau melden en is verhoord. Daarbij gaf hij toe bij de aanrijding betrokken te zijn geweest. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Hennepkwekerijtjes

BAARN Op maandag 10 januari rolde de politie twee kleine hennepkwekerijen op.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 09.30 uur een onderzoek in de schuren van twee woningen aan het Zuiderlicht in. Daarbij werden twee hennepkwekerijtjes aangetroffen met in totaal ruim 200 hennepplanten. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en tegen de eigenaren van de kwekerijtjes, mannen van 25 en 31 jaar oud en afkomstig uit Baarn, is proces-verbaal opgemaakt.