Landstede Open Huis


Studenten zamelen geld in voor Braziliaanse straatkinderen

Ruim tweehonderd studenten Vormgeving & Entertainment hebben op 23 december 720,- bijeengebracht voor een Braziliaans project voor (kans)arme kinderen en jongeren. Het geld wordt besteed aan de verbouwing van een ontspanningsruimte. Zo wordt onder meer een nieuwe dansvloer aangelegd.

Stage in Brazilië
De opleiding Vormgeving & Entertainment heeft het Braziliaanse project, Projeto Reintegrar, geadopteerd nadat docent Peter Evers afgelopen zomer ter plekke zag dat men wel wat hulp kon gebruiken.

Tegelijk zag hij een raakvlak met de opleiding Vormgeving & Entertainment. De doelstelling van het project is om kinderen terug in de maatschappij te brengen. Dit gebeurt onder andere door hen te laten deelnemen aan verschillende activiteiten die goed passen bij het programma van de opleiding Vormgeving & Entertainment. Zo kunnen de kinderen kiezen uit beroepsgerichte activiteiten (handvaardigheid, informatica) maar ook uit, sport- en spelactiviteiten als muziek, theater, ballet, capoeira en voetbal.
Om te zien hoe zon project er in de praktijk uitziet, kunnen studenten Vormgeving & Entertainment er vanaf dit jaar stagelopen.