Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

11-1-2005

Het nieuwe nummer van Shared Spaces, het internationale digitale magazine van VROM, gaat over het belang van energievoorziening in ontwikkelingslanden. Aan bod komen de gevolgen voor het milieu van de toenemende vraag naar energie en het overbruggen van de investeringskloof om energievoorziening in ontwikkelingslanden te realiseren.

Een onderzoek van het International Energy Agency (IEA) laat zien dat de levensstandaard toeneemt als het energiegebruik toeneemt. Er is een sterk verband tussen armoede en gebrek aan energievoorziening. Toegang tot moderne energievoorziening kan ontwikkelingslanden helpen om armoede te verminderen en de economische groei te bevorderen.

In dit nummer van Shared Spaces komen o.a. de volgende mensen aan het woord:

* Jamal Saghir, directeur Energie en Water bij de Wereldbank, over het betrekken van private investeerders bij het realiseren van energievoorzieningen in ontwikkelingslanden.
* Agnes van Ardenne (minister van Ontwikkelingssamenwerking) en Pieter van Geel (staatssecretaris van Milieu) over energievoorziening als economische impuls en het verminderen van armoede.

* Björn Stigson, president van de World Business Council for Sustainable Development over de bijdrage van het bedrijfsleven bij de ontwikkeling van energievoorziening in ontwikkelingslanden.
* Dr. Fatih Birol, hoofd Economie en Analyse van het International Energy Agency (IEA) over zijn missie naar India.
* Sheila Oparaocha van het Internationale Netwerk van Gender en Duurzame Energie over de invloed op haar werk door haar jeugd in Zambia.

Lees verder:

* http://www.vrom.nl/sharedspaces