Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 11 januari 2005

Rijden onder invloed

Bestuurder droeg geen autogordel en kon zich niet legitimeren.

Almelo

Een 28 jarige automobilist uit Oldenzaal werd op maandag 10 januari '05 omstreeks 14.02 uur op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo gecontroleerd. De man droeg geen autogordel en had zijn rijbewijs niet bij zich. Tevens bleek dat hij alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 0,9 promille. De man is in het verleden eerder bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-004082)

Inbraak

Negen zadels en andere benodigdheden tbv de paardensport weggenomen

Almelo

Een 41 jarige man uit Almelo deed aangifte van diefstal uit zijn stal aan de Drostendijk in Almelo. Men heeft negen zadels en andere benodigdheden ten behoeve van de paardensport weggenomen. De dader(s) heeft/hebben zich toegang verschaft tot de goederen door deuren te forceren. De diefstal is gepleegd in de nacht van zondag 9 januari op maandag 10 januari '05. De technische recherche heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. De Politie Twente verzoekt personen die bijzonderheden hebben gezien in de omgeving van de stal zich te melden. (05-003866)

Bejaarde vrouw beroofd

De vrouw werd in haar woning van haar portemonnee beroofd.

Almelo

Op maandag 10 januari '05 omstreeks 16.47 uur kwam er een melding van een beroving van een 89 jarige vrouw. De vrouw woont in een verzorgingstehuis aan de Vriezenveenseweg te Almelo. Op een gegeven moment zat er een onbekende man bij haar in de kamer. Met een smoesje, om zogenaamd geld te wisselen, lukte het hem om de vrouw haar portemonnee te laten pakken. De portemonnee van de vrouw werd door de man uit haar handen gegrist. De vrouw kreeg een duw en viel op de grond. De man is daarop weggelopen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. De vrouw raakte niet gewond maar was behoorlijk overstuur. Signalement van de dader: - kort, donker haar, netjes geknipt - ongeveer rond de 40 jaar - ongeveer 1.85 m lang
- felrode jas
De Politie Twente is opzoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden aan het politiebureau of bellen met 0900-8844 of anoniem met bel M. 0800-7000. (05-004254)

Autogordelcontrole

23 bestuurders werden bekeurd

Wierden

Op maandag 10 januari '05 werd er tussen 14.00 uur en 15.45 uur een autogordelcontrole gehouden op de Vriezenveenseweg in Wierden. Van de 132 bestuurder droegen er 23 geen autogordel. Zij werden hiervoor bekeurd. (05-004182)

Verkeerscontrole

Veertien bekeuringen werden er uitgeschreven voor het niet opvolgen van de verkeersborden

Rijssen

Op maandag 10 januari '05 werd tussen 16.00 uur en 17.30 uur een verkeerscontrole gehouden. De agenten controleerden het verkeer op het negeren van de geldende verkeersborden aan de Lichtenbergerdijk en Lichtenbergerweg in Rijssen. Vijf bestuurders hielden zich niet aan het verkeersbord dat een gebod inhield tot het volgen van de rijrichting die op het bord was aangegeven. Negen bestuurders overtraden het bord dat gesloten voor alle motorvoertuigen betekende. Alle veertien bestuurders werden bekeurd. (05-004235.)

Aanrijding met letsel

Bestuurder van bromfiets raakte gewond

Hengelo

Op maandag 10 januari '05 omstreeks 9.31 uur reed een 76 jarige automobilist uit Hengelo over de M.A. De Ruyterstraat in Hengelo. Bij de kruising met de Deurningerstraat verleende hij geen voorrang aan een 17 jarige jongen op zijn bromfiets. De bromfietser en automobilist kwamen met elkaar in botsing. De man op de bromfiets raakte gewond aan zijn been en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de snelheid van de bromfiets.(05-003877)

Aanrijding met letsel

Fietser werd door de toevallig passerende ambulance naar het ziekenhuis gebracht

Oldenzaal

Op maandag 10 januari '05 omstreeks 14.29 uur reed een 46 jarige automobilist uit Weerselo over de Beatrixstraat in Oldenzaal. Bij de kruising, voorzien van verkeerslichten, met de Watertorenstraat en de Prins Hendrikstraat had de automobilist groen licht. Een 20 jarige fietser reed over de Watertorenstraat. Hij kwam uit de richting van de Prins Bernhardstraat. Het verkeerslicht voor hem stond op rood. De man fietste door het rode licht. Hierdoor kwamen de automobilist en hij in botsing. De fietsers is met onbekend letsel door een toevallig passerende ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (05-004109)

Verdachte oplichting aangehouden

Benadeelde kwam de man die hem 1,5 jaar geleden had opgelicht tegen in de binnenstad. Hij hield hem vast en waarschuwde de politie.

Enschede/Hengelo

Op 12 augustus 2003 deed een 34 jarige man uit Enschede aangifte namens een bedrijf aan de Brink in Hengelo van oplichting. Een 29 jarige man uit Enschede heeft toen met (valse) identiteitspapieren van de 34 jarige man elektronicazaken benaderd en goederen gekocht. De beide mannen troffen elkaar op maandag 10 januari '05 omstreeks 15.52 uur in de binnenstad van Enschede. De 34 jarige man heeft de 29 jarige man vastgehouden en overgedragen aan de politie. De 29 jarige man werd buiten heterdaad aangehouden voor oplichting. De man is inmiddels in verzekering gesteld. De zaak wordt door de Hengelose politieafdeling in behandeling genomen. (03-104861)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --