Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 januari 2005

Aanhouding na lange achtervolging

Automobilist probeert aan controle te ontkomen, na lange achtervolging aangehouden

Enschede / klein deel Duitsland / Hengelo / Beckum / Bentelo

Dinsdagmorgen 11 januari om ongeveer 00.15 uur wilden surveillerende politiemensen een automobilist controleren die over de Broekheurnering in Enschede reed. Een stopteken werd genegeerd en de automobilist ging er met hoge snelheid vandoor. De gegevens van de auto werden doorgegeven en toen bleek de eigenaar van de auto een 32 jr. bestuurder uit Haaksbergen te zijn. Via diverse wegen ging het richting de Duitse grens die bij de grensovergang Knalhutte werd overschreden. Snelheden van 140 tot 160 km werden hierbij bereikt en met deze snelheden werden zonder in te houden diverse gevaarlijke kruisingen door de verdachte gepasseerd. Door het Regionale Meldcentrum van de politie Twente werd de Duitse politie in kennis gesteld. Voor deze in hoefden te grijpen, nam de verdachte vlak voor Gronau weer de afslag richting Enschede waar hij op de N35 Nederland binnenreed en zijn weg met hoge snelheid vervolgde richting de A35. Voor hij deze bereikte werd getracht hem tot stoppen te dwingen door met een politieauto vlak voor hem te gaan rijden. De verdachte reed achter tegen de politieauto aan en reed daarna door de berm verder. Op de A 35 werden daarop snelheden bereikt van zeker 200 km per uur. Bij de afslag Hengelo-Zuid ging hij vol in de rem en ging de Haaksbergerstraat op richting Beckum. Vlak voor Beckum ging het bij het verkeersplein rechtsaf richting Bentelo over de Wolfkaterweg. Dit is een weg met veel verkeersdrempels die door de verdachte met zeer hoge snelheden werden genomen en waarbij de auto een aantal keren met vier wielen van de grond kwam. Ongeveer 500 meter voor Bentelo stopte de auto plotseling en kon de bestuurder, bleek inderdaad om de 32 jr. Haaksbergenaar te gaan, worden aangehouden. Bij nader onderzoek bleek later dat de auto niet verder kon omdat de benzine op was. De 32 jr. is overgebracht naar het bureau in Enschede waar de ademanalyse 1.10 promille uitwees. Ook bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs omdat deze in verband met een ontzegging van de rijbevoegdheid was ingevorderd.Tevens was de APK van de auto vervallen. De 32 jr. werd voor verder onderzoek opgesloten. Met justitie zal worden overlegd wat er met hem en zijn auto, die in beslag is genomen, moet gebeuren. (05-004328)

Aanrijding met letsel

Automobiliste raakt in berm, slipt en komt tegen boom tot stilstand

Enschede

Maandagmorgen 10 januari om ongeveer 08.55 uur werd een eenzijdige aanrijding gemeld op de Usselerveenweg in Enschede. Bleek dat een 21 jr. automobiliste uit Enschede, komend uit de richting van de Geessinkweg, vermoedelijk met haar auto in de berm kwam, daarna was geslipt en tegen een boom tot stilstand was gekomen. De brandweer kwam ter plaatse om de 21 jr. uit het de auto te halen en door een ambulance werd zij overgebracht naar het ziekenhuis waar ze met onbekend letsel is opgenomen. De auto is afgesleept. (05-003913)

Aanrijding met letsel

Fietser geeft automobilist geen voorrang en moet naar ziekenhuis

Enschede

Een 75 jr. fietser uit Enschede verleende maandag 10 januari om ongeveer 15.40 uur op de kruising Hengelosestraat - Auke Vleerstraat in Enschede, geen voorrang aan een 38 jr. bestuurder van een bestelauto, ook uit Enschede. Een aanrijding was het gevolg. De 75 jr. reed over het fietspad van de Hengelosestraat komende uit de richting Hengelo en de 38 jr. kwam met zijn bestelauto aanrijden over de Auke Vleerstraat. De 75 jr. verklaarde door de laagstaande zon te zijn verblind en de bestelauto totaal niet te hebben gezien. Hij werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (05-004187)

169 km per uur i.p.v. 100 of minder

Automobilist mag rijbewijs inleveren na betrapt te zijn met 169 km. per uur waar 100 mag

Enschede

Maandagmorgen 10 januari werd een 32 jr. automobilist uit Oss aangehouden op de A35 in Enschede. Op het deel waar 100 km per uur is toegestaan, werd geconstateerd dat hij 169 km per uur reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-003986)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --