Politie Zuid-Holland-Zuid

11/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

11-01-2005 - Persberichten District II

AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA ONGELUK
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
SLIEDRECHT - Op woensdag 5 januari j.l. omstreeks vond er op de kruising Baanhoek/Deltalaan een ongeluk plaats tussen een fietser en een automobilist waarbij de automobilist doorreed. Een 42-jarige man uit Sliedrecht reed omstreeks 05.50 uur op zijn fiets op de Baanhoek en wilde linksaf via de Deltalaan richting Papendrecht. Op dat moment kwam er vanuit de Deltalaan een auto met hoge snelheid door de bocht. Hij reed de man aan en reed daarna door. Vermoedelijk vloog het slachtoffer over de auto heen en belandde op het wegdek. Hij had diverse kneuzingen en snijwonden.
De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar de dader en/of mensen die meer weten van dit ongeluk. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

VERNIELING HEKWERK
ALBLASSERDAM Zondagavond 9 januari 2005 is aan de Bilderdijkstraat een hekwerk vernield. De 65-jarige bewoonster ontdekte omstreeks 21.30 uur dat het houten hekwerk in de achtertuin in brand stond. Kort daarvoor stonden drie jongens bij het hekwerk. Het is onbekend of zij iets met de brandstichting te maken hebben. De politie stelt een onderzoek in.

BEKRASSEN AUTOS
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
SLIEDRECHT In de periode van vrijdag 7 januari 2005 tot zondag 9 januari 2005 zijn vernielingen aangebracht aan autos die geparkeerd stonden aan de Merelstraat en Mezenstraat. Acht autos zijn met een onbekend voorwerp bekrast. De politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of weten van de vernielingen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

INBRAAK WONINGEN
GORINCHEM- Op maandag 10 januari 2005 is op klaarlichte dag ingebroken in twee flatwoningen aan de Tiende Penninglaan. In een woning is men binnengekomen door middel van flipperen. Van de andere woning werd de deur op grove wijze opengebroken. Bij de laatste inbraak werden door een getuigen twee mannen gezien die de vermoedelijke daders zijn. Gestolen werden onder meer paspoorten, sieraden, bankpasjes en een camcorder. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

JONGEN DOOR HET LINT IN OUDERLIJK HUIS
LEERDAM - De politie heeft maandagmiddag 10 januari 2005 een 19-jarige man uit Leerdam aangehouden op verdenking van vernieling in het ouderlijk huis. De man had s middags een flinke hoeveelheid alcohol gedronken en kreeg daarna een woordenwisseling met vrienden. Toen hij thuiskwam en zijn moeder vroeg wat er aan de hand was, ging de man volledig door het lint. Hij vernielde twee deuren in huis en bedreigde zijn moeder en zusje. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij is ingesloten.

VANDAALTJES AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT - Een agent in burger heeft maandagmiddag 10 januari aan de Kattestaart twee jongens van 13 jaar aangehouden op verdenking van vernieling. De agent reed op de fiets door de fietstunnel onder de N3. Daar zag hij dat een van de jongens bezig was met het spuiten van graffiti op de tunnelwand. De andere jongen stond op de uitkijk. De twee zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Beiden hebben een verwijzing voor bureau HALT gekregen.

GEEN GELD; WEL KLAPPEN
ALBLASSERDAM- Een nog onbekende man heeft getracht een 43 jarige man uit Alblasserdam geld afhandig te maken. In plaats van geld kreeg de overvaller klappen en een knietje van de 43 jarige man. Dit gebeurde op maandagavond 10 januari 2005 omstreeks 18.15 uur in de hal van een flat aan de Nicolaas Beetsstraat. De nog onbekende man liep naar de 43 jarige man toe en eiste geld. Hij dreigde daarbij met een zwart voorwerp. De 43 jarige man bedacht zich geen moment en sloeg van zich af. De onbekende man ging er vervolgens zonder buit vandoor in de richting van de Dam.

AANRIJDING LETSEL
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op maandagavond 10 januari 2005 omstreeks 22.10 uur vond op de Buitendams een aanrijding plaats tussen een voetgangster en een bromfiets. Een 67 jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam stak op een voetgangersoversteekplaats de weg over. Een personenauto, bestuurd door een 58 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, stopte om de vrouw over te laten steken. Een 17 jarige bromfietser uit Hardinxveld-Giessendam reed de auto voorbij en reed de vrouw aan. De vrouw liep beenletsel op en is ter plaatse gehandeld door personeel van de ambulancedienst.

INBRAAK BEDRIJVEN
GORINCHEM- Op maandagavond 10 januari 2005 is tussen 19.00 en 22.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Schelluinsevliet. Nadat een ruit van de achterdeur met een trottoirtegel werd ingegooid kon men binnenkomen. Gestolen zijn een laptop computer en een beamer.

PAPENDRECHT- Op dinsdagochtend 11 januari 2005 omstreeks 03.30 uur is ingebroken in een winkel in het winkelcentrum Den Briel. Een alerte buurtbewoner hoorde breekgeluiden en zag drie jongens weglopen. Hij belde direct de politie. Toen politieagenten ter plaatse kwamen bleek dat men had ingebroken in een supermarkt. Nadat een raam werd vernield konden ze binnenkomen. Binnen werd een rolluik van de sigarettenkast vernield. Een onbekend aantal sloffen sigaretten werden gestolen. Ondanks een zoekactie door verschillende politieautos werden de daders niet meer aangetroffen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.