Politie Zuid-Holland-Zuid

11/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

11-01-2005 - Persberichten District I

INBREKER IN SLAAPKAMER
DORDRECHT - In de nacht van zondag 9 januari 2005 op maandag 10 januari 2005 is omstreeks 04.30 uur ingebroken in een woning aan de Josselin de Jongstraat. De 34-jarige bewoonster werd wakker en zag een inbreker in haar slaapkamer staan. Zij is achter de inbreker aangerend die de woning aan de achterzijde verliet met twee volle vuilniszakken. De inbreker is vermoedelijk via een raam aan de achterzijde van de woning binnengekomen. Gestolen zijn een DVD-speler, stereotoren en twee bijbehorende boxen, ZIP-kastje en een paar flessen alcoholische drank. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

INBRAAK BEDRIJF
ZWIJNDRECHT In de nacht van woensdag 5 januari 2005 op donderdag 6 januari 2005 is ingebroken in een bedrijf aan de Ringdijk. Gestolen zijn vier computerkasten. Zaterdag 8 januari 2005 is er voor de tweede keer ingebroken in het bedrijf en werd een flatscreen gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

CONTROLE
DORDRECHT-HENDRIK IDO AMBACHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 39 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor o.a. het niet dragen van de autogordel, een verlopen APK en geen verzekering. Ze hielden de controle op maandag 10 januari 2005 op de S.M. Hugo van Gijnweg te Dordrecht en de Krommeweg te Hendrik Ido Ambacht. In totaal werden ongeveer 500 personenautos en 50 fietsers gecontroleerd.

DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 41 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 33 keer niet dragen van de autogordel, 6 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid, 1 keer niet hands-free bellen en 1 keer voor het ontbreken van gele vlakken op een bromfiets. Ze hielden de controle op maandag 10 januari 2005 van 10.00 tot 15.30 uur op de Copernicusweg, de Kometenlaan, de Reeweg Oost en de Thorbeckeweg. In totaal werden ongeveer 563 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.

HEERJANSDAM- Tijdens en snelheidscontrole met de zogenaamde laser-patrol hebben politieagenten 12 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagmiddag 10 januari 2005 op de Randweg en Molenweg. In totaal werden ongeveer 110 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur.

VANDAALTJES GESTOPT
DORDRECHT - De politie heeft maandagmiddag 10 januari drie jongens van 11 en 12 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een cafetaria aan de Breitnerstraat. De jongens hadden met stenen tegen de ramen gegooid waardoor er een grote ster in de voorruit van het cafetaria ontstond. De drie hebben een verwijzing gekregen naar STOP. Dit is een project voor kinderen tot en met 12 jaar die zich aan een strafbaar feit hebben schuldig gemaakt.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 48 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagavond 10 januari 2005. De verdachte had eerder op de dag zijn 20 jarige nicht mishandeld. Zij werd geschopt en geslagen in de woning van haar oma te Dordrecht. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de mishandeling.

DORDRECHT- Een 34 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagochtend 11 januari 2005 omstreeks 00.20 uur. De man had kort daarvoor zijn 34 jarige ex- partner mishandeld en bedreigd in haar woning te Dordrecht. De vrouw deed aangifte bij de politie. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

DORDRECHT - De politie heeft dinsdagochtend 11 januari 2005 in een woning aan de Heimerstein een 18-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin op 16 december j.l.. De verdachte zou het slachtoffer al langere tijd stelselmatig in elkaar hebben geslagen en hebben bedreigd. Hij is ingesloten.

ILLEGALEN GESNAPT NA STUNTELIG PARKEREN
DORDRECHT - De politie heeft maandagavond 10 januari twee mannen van 22 en 25 jaar die illegaal in Nederland verblijven aangehouden. De politie surveilleerde op de Spuiweg en zagen hoe de 22-jarige man nogal stuntelig aan het parkeren was. Daarop besloten ze de man te controleren. De man kon geen rijbewijs en geen identificatiebewijs overleggen. Daarop ging hij mee naar het bureau. De bijrijder ging vrijwillig mee naar het bureau. Daar bleek dat hij een valse naam had opgegeven en tevens illegaal in Nederland verbleef. Beiden hebben geen vaste woon of verblijfplaats. De twee zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst.

DRUGS
ZWIJNDRECHT- Drie mannen van 20 en 2 keer 22 jaar uit het Franse Trouville Sur Mer zijn door politieagenten aangehouden wegens bezit van verdovende middelen. Dit gebeurde op dinsdagochtend 11 januari 2005 omstreeks 00.30 uur op de Rijksweg A16. In de auto van het drietal werd ongeveer 100 gram weed aangetroffen. Bij een verdachte werd tijdens de fouillering 16 gram wit poeder aangetroffen. Na onderzoek bleek dit geen drugs te zijn. Na overleg met de officier van justitie kreeg het drietal een boete van 350 euro. Na betaling zijn ze zonder drugs heengezonden.