Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Kamer van Koophandel Amsterdam en milieuorganisaties: combineren economie en natuur in de Noordvleugel

Zaandam/Amsterdam, 11 januari 2005 - Een aantrekkelijke groene leefomgeving is niet alleen van belang voor de mens die rust en ontspanning zoekt, maar ook voor het bedrijfsleven, dat een aantrekkelijk vestigingsklimaat nodig heeft. Dit gemeenschappelijk geluid willen vijf milieuorganisaties en de Kamer van Koophandel Amsterdam laten doorklinken in de Nota Ruimte van het kabinet.

De Tweede Kamer behandelt binnenkort de Nota Ruimte, waarin het kabinet vastlegt hoe Nederland in de toekomst zal omspringen met de schaarse ruimte voor wonen, werken, recreëren en vervoeren. Het rijk acht zichzelf speciaal verantwoordelijk voor de kwaliteit van de Noordvleugel, het noordelijk deel van de Randstad. Dit gebied, dat Amsterdam, Schiphol en Almere omvat, kampt met problemen als bereikbaarheid en ruimte voor bedrijvigheid. Maar ook de leefomgevingskwaliteit staat hier onder druk. De samenwerkende milieuorganisaties en de Kamer van Koophandel Amsterdam hebben elkaar gevonden in een gezamenlijk adres aan het parlement om de belangen van economische ontwikkeling en leefomgevingskwaliteit te combineren. Voor een sterke economie en een aantrekkelijk economisch vestigingsklimaat moet de 'quality of life', waaronder de groene leefomgeving, worden gewaarborgd.

De samenwerkende milieuorganisaties zijn: de milieufederaties van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht, het Milieucentrum Amsterdam en de stichting Natuur en Milieu. Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht