1e persbericht van dinsdag 11 januari 2005

Eindhoven 11-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee mannen met gestolen autoradio aangehouden

Maandag om 17.55 uur zijn op de Lourdeshof een 20-jarige man uit Valkenswaard en een 19-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Politiemensen zagen de twee mannen op het Biarritzplein zich verdacht tussen geparkeerde autos ophouden. Bij controle bleek dat ze in een plastic tas een autoradio hadden. De twee mannen zijn voor onderzoek ingesloten. Er wordt een onderzoek gedaan naar de herkomst van de autoradio.

Eindhoven: Fietster gewond

Op de kruising Roelantlaan Veluwelaan is dinsdag rond 9.30 uur een 57-jarige fietster uit Eindhoven gewond geraakt. De vrouw fietste over het fietspad van de Roelantlaan, komende uit de richting van de Huizingalaan. Zij verleende op de eerdergenoemde kruising geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Eindhoven waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw is met verwondingen aan haar hoofd opgenomen in het MMC in Eindhoven.

Helmond: Jongen bedreigt stiefvader met mes

Op de Schoolstraat is maandag om 21.25 uur een 17-jarige Helmonder aangehouden. De jongen was eerder op de avond aan de deur geweest bij zijn moeder en stiefvader. Bij een woordenwisseling tussen de jongen en de stiefvader trok de eerste een mes en bedreigde de man daarmee. De jongen is de cel ingegaan.

Valkenswaard: Twee mannen aangehouden na diefstal diesel

Twee Eindhovenaren van 22 en 23 jaar oud zijn dinsdag om 1.30 uur op de Hallenweg in Eindhoven aangehouden. Even daarvoor was er een melding dat op de Haagstraat in Valkenswaard twee mannen uit de tank van een vrachtauto diesel wegnamen. Een getuige meldde dat ze gebruik maakten van een auto en gaf het kenteken door. In Eindhoven zagen politiemensen de auto rijden. In de auto lagen zes jerrycans waarin in sommige diesel zat. Er lagen ook enkele slangen om diesel uit een tank over te hevelen. De twee verdachten zijn ingesloten.

Valkenswaard: Fietsverlichtingscontrole

Op de Waalreseweg en de Tienendreef is dinsdag tussen 7.30 en 8.15 uur een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden twaalf fietsers bekeurd voor het rijden zonder verlichting.

Veldhoven: Inbreker vlucht na ontdekking

De bewoonster van een woning aan De Pompenmaker hoorde in de nacht van maandag op dinsdag, rond 2.20 uur, de achterdeur open gaan. Ze zat zelf in de woonkamer. Toen zij ging kijken zag zij een man in de woning. Deze griste een gsm en een digitale camera van de tafel en vluchtte via de tuin weg. De man was blank, was 20 tot 25 jaar oud,
1.70 1.75 m groot.

Veldhoven: Getuige gewond bij poging overval

Dinsdagmorgen rond 9.00 uur hebben twee daders geprobeerd om een bank aan de Horst te overvallen. Met een moker werd getracht een pui van de bank in te slaan. Een getuige sprak het tweetal aan waarop hij met de hamer werd geslagen en met pepperspay werd bespoten. Een andere getuige ondervond ook last van de pepperspray. De getuige die werd geslagen is met een verwonding aan zijn arm overgebracht naar het ziekenhuis. De daders zijn op een bromfiets gevlucht. Een soortelijke bromfiets is in de directe omgeving van de bank teruggevonden. De daders zijn twee jongens met een lichtgetinte huidskleur. Eén van hen droeg een blauwe pet en de ander een witte schaatsmuts met een zwarte sjaal.