Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Benoemingen

Van Suijdam en Weijnen in gebiedsbestuur Technische Wetenschappen

Met ingang van 1 januari 2005 maken dr. ir. J.C. (Hans) van Suijdam van DSM Research en mevrouw prof. dr. ir. M.P.C. (Margot) Weijnen, hoogleraar Industrie, Energie en Milieu aan de Technische Universiteit Delft, deel uit van het Gebiedsbestuur Technische Wetenschappen (STW) voor een eerste periode van 3 jaar.

In april neemt STW afscheid van prof. dr. ir. P.M. (Patrick) Dewilde, hoogleraar elektrotechniek aan de Technische Universiteit Delft, en prof. dr. ir. D.N. (David) Reinhoudt, hoogleraar supramoleculaire chemie aan de Universiteit Twente en wetenschappelijk directeur van onderzoekinstituut MESA+. Patrick Dewilde en David Reinhoudt maakten respectievelijk elf en dertien jaar deel uit van het bestuur en de bestuursraad van STW.

WOTRO-bestuur uitgebreid en vernieuwd

Het Algemeen Bestuur van NWO heeft met ingang van 1 januari 2005 vijf nieuwe leden benoemd in het bestuur van WOTRO. De vijf nieuwe bestuursleden worden voor drie jaar benoemd en zijn mevrouw prof. dr. J. (Joyeeta) Gupta, hoogleraar Recht en Milieukunde aan de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit, prof. dr. G. (Gert) Oostindië, directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, prof. dr. R.W. (Robert) Sauerwein, hoogleraar Medische Microbiologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, prof. dr. G.S.C.M. (Gerti) Hesseling, hoogleraar Juridische Antropologie aan de Universiteit Leiden en prof. dr. M.J. (Martin) Kropff (voorzitter), algemeen directeur van de Plant Sciences Group aan Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Prof. dr. Michiel Keijzer, prof. dr. Frans Hüsken en prof. dr. Ben Zegers hebben het bestuur verlaten.

DE NIEUWE VOORZITTER, MARTIN KROPFF, IS GAARNE BEREID DE PERS TE WOORD TE STAAN OVER HET BELANG VAN HOOGWAARDIG WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK IN TROPISCHE EN ONTWIKKELINGSLANDEN EN OVER DE BIJDRAGE DIE WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK KAN LEVEREN AAN DE PROBLEMATIEK RONDOM HET MANAGEMENT VAN NATUURLIJKE HULPBRONNEN.

Meer informatie en contactgegevens van Martin Kropf bij Celine Bovy (voorlichter WOTRO),
t: +31 (0)70 344 07 39, of Marloes Telle (voorlichter WOTRO), t: +31 (0)70 344 07 38.