Gemeente Helden

Aanmelden evenementen voor 2005

Het is voor de gemeente van belang tijdig een zo compleet mogelijke evenementenkalender voor het jaar 2005 op te stellen. De evenementenkalender wordt ondermeer gebruikt om intern inzicht te krijgen in de pieken in de werkplanning, biedt organisaties de mogelijkheid evenementen op elkaar af te stemmen en verschaft de politie duidelijkheid over de tijdstippen, waarop de aanwezigheid van de politie gewenst of noodzakelijk is.

De evenementenkalender wordt één keer per vier weken gepubliceerd in weekblad Heldens Nieuws.

Wij verzoeken organisaties, die plannen hebben om in 2005 een evenement te organiseren, dit vóór 1 januari 2005 schriftelijk te melden aan: gemeente Helden, afdeling Milieu, t.a.v. mevrouw T. Engels, Postbus 7000, 5980 AA Panningen. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van het opgaveformulier evenementen, dat u kunt opvragen op het hiervoor genoemde adres. Ook is het mogelijk het opgaveformulier te downloaden van onze internetsite www.helden.nl, onder publieksbaliesà openbare ordeà vergunningenà kopje evenementenkalender.

Ledentoernooien, acties en besloten verenigingsactiviteiten, worden niet op de evenementenkalender geplaatst. Culturele activiteiten moeten worden doorgegeven aan de Stichting Bevordering Kultuur, telefoon (077) 307 96 33, voor plaatsing op de culturele evenementenkalender.

Het inleveren van het opgaveformulier evenementen 2005 betekent niet dat de benodigde vergunningen en ontheffingen zijn aangevraagd. Hiervoor dient u een aanvraagformulier vergunningen/ontheffingen e.d. voor het organiseren van evenementen volledig ingevuld en voorzien van alle noodzakelijke bijlagen te sturen naar het hiervoor vermelde adres. Ook dit formulier met toelichting kunt u downloaden van onze website.

Een vergunningaanvraag voor een evenement dient uiterlijk zes weken voor aanvang van het evenement te worden ingediend. Voor grootschalige evenementen geldt een termijn van tien weken. Te late indiening kan betekenen dat de vergunningaanvraag niet in behandeling wordt genomen en het evenement geen doorgang kan vinden.

Voor vragen over de evenementenkalender en over evenementen in het algemeen kunt u terecht bij mevrouw T. Engels van de afdeling Milieu, telefoon (077) 306 66 05.

16-12-2004 12:06